SON DAKİKA

Adıyaman'da "Kelimenin Kalbi" sergisi

16 Mayıs 2019, Perşembe - 00:50
ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde polis başmüfettişi, ressam ve hattat Ahmet Sula'nın eserlerinden oluşan "Kelimenin Kalbi" sergisi açıldı.

Kahta Kültür Merkezi'nde açılan sergide, Sula'ya ait yağlı boya ve kaligrafi eserleri ile şiirler sanatseverlerle buluştu.

Sula, serginin açılışında yaptığı açıklamada, ülkenin her tarafına giderek gençlerin daha şuurlu olması için çalışmalar yürüttüğünü, geçmişini ve kültürlerini bilen bir gençlik için mücadele ettiklerini belirtti.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper'in daveti üzerine burada olduklarını anlatan Sula, "Adıyaman güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği mübarek bir toprak. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, uygarlıkların beşiği denilecek bir yer. Burada tek amacımız gençlerimizin gönüllerine dokunmak, bastığımız toprakların farkına varmak, onları bu şuur temelinin üzerine oturtmaktır. Sanatımızın felsefesi kendisinden daha değerlidir. Bunları evlere dekor olsun diye yapmıyoruz. Kültürümüzü, inancımızı, medeniyetimizi paylaşıyoruz." diye konuştu.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı da ressam Sula'yı ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program, Turanlı'nın, Sula'ya plaket takdimiyle sona erdi.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler