SON DAKİKA

Adıyaman’daki askeri araca yönelik silahlı saldırı

25 Haziran 2016, C.tesi - 16:45
ADIYAMAN (AA) - Adıyaman’da, askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen jandarma er Mücahit Şimşek için tören düzenlendi.

Şehidin görev yaptığı İl Jandarma Komutanlığındaki törene, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Abdullah Erin, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Şimşek’in Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirilerek katafalka konuldu ve öz geçmişi okundu.


İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, törende yaptığı konuşmada, jandarma er Mücahit Şimşek’in PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit oluğunu belirterek, bu hain saldırıyla terör örgütünün sinsi yüzünü bir kez daha göstermiş oluğunu ifade etti.

Koyuer, "Hiçbir insani ve vicdani kural tanımayan terör metodu kullananlar ve bunları destekleyenlerin gayretleri boşunadır, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Terör ve şiddet yoluyla bir şey elde edemeyecekler. Ülkemizin huzur ve güven ortamını sağlamak için güvenlik görevlileri olarak bizler en ücra yerlere kadar geniş bir alanda halkımızla bütünleşmiş, büyük desteğini almış olarak görevlerimize daha artan bir inançla ve azimle devam edeceğiz." dedi.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü’nün ettiği duanın ardından Şimşek’in cenazesi memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.


Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesi Boğaözü mevkisinde dün askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu araç sürücüsü jandarma er Mücahit Şimşek yaralanmış, ambulansla kaldırıldığı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler