SON DAKİKA

Adliyede sahte kimlikle çalışan şahsın tespit edilmesi

09 Ocak 2016, C.tesi - 16:38
İSTANBUL (AA) - Güvenlik Servisleri Organizasyonları Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, İstanbul Adalet Sarayı’nda, bir kişinin sahte kartla 8 aydır özel güvenlikçi olarak çalışmasının tespitine ilişkin, kimlikler hologram ya da özel bir damga içermediğinden kopyalanmalarının ve sahtelerinin üretilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Kösereisoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, özel güvenlik kimliklerinin il emniyet müdürlüklerince verildiğini anımsattı.

Ancak bu kimlikler hologram ya da özel bir damga içermediğinden kopyalanmalarının ve sahtelerinin üretilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Kösereisoğlu, tüm özel güvenlik şirketlerinin, 15 günde bir tüm çalışan bilgilerini kimlik numaralarıyla il emniyet müdürlüklerine bildirmesinin zorunlu olduğunu aktardı.

Murat Kösereisoğlu, "Dolayısıyla ilgili şahsın bilgilerinin 5188 sayılı yasa kapsamında il emniyet müdürlüğüyle paylaşılmış olması gereklidir. Ancak planlanmış ve kurulmakta olan otomasyon sistemi henüz faal olmadığından, kimlik kontrolü sağlıklı şekilde gerçekleştirilmemiş olabilir" ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gerekli altyapı ve yeni kimlik çalışmalarını başlattığını aktaran Kösereisoğlu, bu tür olayların yaşanmaması için otomasyon sisteminin devreye alınması ve yeni kimliklerin dağıtılması gerektiğini kaydetti.

İstanbul Adalet Sarayı’nda, sahte kartla 8 aydır özel güvenlikçi olarak çalıştığının belirlenmesi üzerine gözaltına alınan Y.Ö, adliyeye sevk edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler