SON DAKİKA

AEÜ’de hayvan hastanesi kurulacak

21 Ekim 2016, Cuma - 17:16
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, hayvan ölümleriyle etkin bir mücadele için hayvan hastanesi kurmayı planladıklarını söyledi.

Karakaya, üniversitenin Bağbaşı Yerleşkesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yürütülen Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’nin uygulanacağı 5 pilot üniversite arasında yer aldıklarını belirtti.

Kırşehir’in kalkınmasına katkı sağlayacak 4 büyük proje hazırladıklarını ifade eden Karakaya, bunların hayvancılık, tarım, jeotermalle güneş ve rüzgar enerjisiyle ilgili olduğunu dile getirdi.

Karakaya, haycancılık projesine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Amacımız hayvancılığın işletmeciliğine müdahil olmak değil. Yıllık ithalatı 300 bin olan hayvancılığın Kırşehir’deki oranı yüzde 1’dir. Bu sadece besicilik alanındaki kısmıdır. Buna, süt sığırcılığını da ilave edersek 170 bin hayvanın bulunduğu Kırşehir’de hayvan ölümleri oranı yüzde 13’tür. Bir maliyet hesabı yaptık ve hayvan ölümlerinin indirilmesi durumunda Türkiye’ye yıllık katkısının 115 milyon lira olduğunu gördük. Böyle bir gerçeği üniversite olarak görmezden gelemezdik. Pilot seçilelim veya seçilmeyelim bu üniversitemizin stratejik planının içinde. Kuracağımız hayvan hastanesinde hayvan ölümleriyle mücadele edeceğiz. Bu projeyle Kırşehir’de hayvancılığın miktarı artacak. Hastalıkların dolaşımını engellemek ve hastalıklarla etkin mücadele etmek üzere böyle bir projeyi YÖK’e sunduk."


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler