SON DAKİKA

AK Parti Çankırı İl Başkanı Kaman:

02 Mayıs 2016, Pazartesi - 23:20
ÇANKIRI (AA) - AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, "Şehit cenazesinin Bakan programı için bekletildiği" yönündeki haberler ve açıklamalara ilişkin, "Şehidimizin musalla taşında bekletilmesi gibi bir durum söz konusu değil." dedi.

Kaman, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili çıkan haber ve yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şehit cenazesi programının şehidin ailesi ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapıldığına işaret etti.

Kendilerinin programa müdahale etmelerinin söz konusu olamayacağını ifade eden Celal Kaman, şunları kaydetti:

"Şehidin musalla taşında bekletilmesi olayı gündeme geldi. Şehidin programı, Genelkurmay Başkanlığı ile şehidimizin ailesinin ortak kararı. Bizim bu programa müdahale etmemiz söz konusu değil. Etmeyiz de. Çünkü şehit ailesinin şehir dışından gelecek yakınları için ortaklaşa ikindi namazından sonra defnedilmesi kararı alınmış. Yani şehidimizin musalla taşında bekletilmesi gibi bir durum söz konusu değil."

CHP ve MHP il başkanlarının yalan ve yanlış bilgilere dayanarak bazı açıklamalarda bulunduklarını belirten Kaman, her iki siyasi partinin il başkanlarına yönelik eleştirilerde de bulundu.

Kentte geçen yıl yapılan teröre lanet yürüyüşüne katılmayanların bugün şehitler üzerinden siyaset yaptığını ifade eden Celal Kaman, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz eylül ayında yine şehitler vardı. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği teröre lanet yürüyüşü vardı. 40’a yakın sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti başkanları toplantı yaptı. O gün MHP İl Başkanı Çetin Kapdan, Türk bayrağının altında şehitlerimiz için yapılacak yürüyüşe katılmayacağını bizzat kendisi söyledi. Türk bayrağının altında şehitler için yürüyüşe katılmayanlar, bugün şehit üzerinden siyaset yapmaya başladılar. Yine hükümetimiz tarafından 23 Nisan programı iptal edilmişti. Ancak, CHP tarafından alternatif program yapılmıştı. Bu programa CHP-MHP-HDP birlikte katılmıştı. Bunların yanında poz vermekten utanmayanlar, bugün şehit üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorlar. Ben açık söylüyorum, şehit üzerinden siyaset yapan şerefsizdir, alçaktır, yalancıdır."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun pasta kesme olayına da değinen Kaman, "Engelli, öksüz bir hemşehrimizi sevindirmek için Sayın Bakanımız sadece pasta kesti. Yaklaşık 5 dakika sürdü. Bunu bile dillerine doluyorlar. Çünkü başka söyleyecek bir şeyleri yok. Siyaset seçim meydanında yapılır. Bu arkadaşlarımıza söylüyorum, siyaset yapılacaksa seçimlerde çıkar konuşurlar. Böyle acılı bir günümüzde, birlik beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken günde ne yazık ki yanlış haberlerle kamuoyunu meşgul ediyor ve yanlış bilgilendiriyorlar." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler