SON DAKİKA

AK Parti Çorum 6. Olağan Kongresi

09 Ekim 2018, Salı - 09:35
ÇORUM (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Sınırlarımızın etrafında kümelenen terör belasını defetmek için Mehmetçik sınır ötesinde kahramanlık destanı yazıyor." dedi.

Ünal, Atatürk Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen AK Parti Çorum 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 2002'den sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirtti.

Türkiye'nin şimdi yeni bir değişim ve yenilenme aşamasında olduğuna işaret eden Ünal, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da Türkiye büyük bir tehlike atlattı. 15 Temmuz'da Türkiye büyük bir belayı bertaraf etti. Şehadet, bir nasip işidir. Onlar önden gittiler ve biz geriden gidenler gibi bu milletin, bu vatanın, bu bayrağın, bu toprağın Allah'ın izniyle nöbetini tutuyoruz. Çünkü etrafımızın adeta bir cehennem ateşi gibi çevrildiği dünyada hamdolsun, Türkiye'yi bir güvenlik adası, istikrar adası gibi ayakta tutuyoruz. Sınırlarımızın etrafında kümelenen terör belasını defetmek için Mehmetçik sınır ötesinde kahramanlık destanı yazıyor. Bizim duamız onlarla. Dualarımızla Türkiye'yi ayakta tutmak, Türkiye'yi 2023, 2053 hedeflerine ulaştırmak için çalışıyoruz."

Çorum'da gerçekleştirilen kongrenin Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının göstergesi, Türkiye'nin gerçekleştireceği yeni hedeflerin de habercisi olduğunu dile getiren Ünal, AK Parti'nin üyelerinin omuzlarındaki sorumluluğun farkında olmasını istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kongrelerin değişiklikler ile yeni hedeflere ulaşmak için fırsat olduğunu belirtti.

Kuruluşlarından günümüze kadar olan yolculukta genel başkanları ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yapmayı nasip eden Allah'a şükreden Ataş, "Ne mutlu bize ki Recep Tayip Erdoğan gibi bir dünya lideriyle siyaset yapma fırsatı bulduk." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin 15 yıllık iktidarları döneminde siyasi tarihe altın harflerle yazılacak işlere imza atıldığını vurgulayan Ataş, eğitimden sağlığa, dış politikadan tarıma kadar birçok alanda önemli işler yapıldığını, bu işlerde teşkilatın her ferdinin katkısı olduğunu anlattı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanının talimatı ile Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığına işaret ederek, "Bu harekatı yürüten tarihi destanlarla dolu ecdadımızın kahraman evlatlarına, kahraman ordumuza yüce Rabbimden muzafferiyetler, muvaffakiyetler diliyorum. Çorum'dan dualarımızı kendilerine gönderiyoruz. Rabbimiz onları korusun, muvaffak etsin inşallah." diye konuştu.

AK Parti'nin başarılarının altında gizli kahramanlar olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Eğer AK Parti bugün dünya markasıysa, mazlumların umudu olan Recep Tayip Erdoğan bir dünya lideriyse, eğer Başbakanımız Binali Yıldırım hizmet siyasetinin dünyanın en önemli isimlerinden biriyse bu, ak yürekli teşkilat mensuplarımızın, ana kademelerimizin, gençlik kollarımızın, kadın kollarımızın, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizin gece gündüz demeksizin çabalarıyla, emekleriyle, alın teriyle olmuştur. İnşallah bu çalışmalarımız yeni bir ivme ve yeni bir hız kazanacaktır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler