SON DAKİKA

AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi

25 Mayıs 2018, Cuma - 20:40
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı referanduma ilişkin, "Eğer bu referandum gerçekleştirilirse bunun çok ciddi siyasi, ekonomik ve askeri sonuçları olacaktır. Henüz vakit varken bu tarihi hatadan vazgeçmelerini, dönmelerini diliyoruz." dedi.

Şahin, AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin bir millet ve Anadolu hareketi olduğunu belirterek, "AK Parti yalnızca belli bir etnik ve inanç grubu ile belli bir zümrenin partisi değildir. AK Parti, Türk’ün de Kürt’ün de Laz’ın da Çerkez’in de partisidir. AK Parti, Alevi’nin de Sünni’nin de partisidir." ifadesini kullandı.

2019 yılının Türkiye adına tarihi bir önemi bulunduğunu anlatan Şahin, "1919 nasıl bu toprakların kurtuluşu için tarihi bir yıl ise 2019 da Anadolu için, Trakya için, bütün mazlum ve mağdur milletler için çok önemli bir tarih olacaktır." diye konuştu.

Şahin, 2019’un Mart ayında yerel seçimin, kasım ayında da parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatarak, bu çerçevede çalışmalara yeni bir hız ve ivme kazandırılması gerektiğini bildirdi.

Kadın ve gençlik kollarının çalışmalarına büyük önem verdiğine değinen Şahin, kadın ve gençlerin destek vermediği bir siyasi partinin başarılı olmasının asla mümkün olmayacağını kaydetti.

Şahin, 2019’un AK Parti’nin en büyük siyasi başarısının gerçekleştiği yıl olacağını ifade etti.

- "Bu referandum gayrimeşru ve kabul edilemez"

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmeleri de anımsatan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"IKBY 25 Eylül’de bir referandum kararı aldı. Bu referandumun gayrimeşru ve kabul edilemez olduğu hususunun altını çizmek istiyorum. Bu referandumun bölgenin barışı, huzuru, istikrarı için çok ciddi bir tehdit olduğunun bilinmesini istiyoruz. Eğer bu referandum gerçekleştirilirse bunun çok ciddi siyasi, ekonomik ve askeri sonuçları olacaktır. Henüz vakit varken bu tarihi hatadan vazgeçmelerini, dönmelerini diliyoruz. Aksi takdirde ülkemizin de içinde yer aldığı bölge açısından çok endişe verici bir gelişme olacaktır."

- "Yerli ve milli olmaktan uzak"

Siyasi yarış içerisinde bir ana muhalefet açığı olduğu iddiasında bulunan Şahin, şunları söyledi:

"Yerli ve milli olmaktan uzak, teröristlerle, terörist unsurlarla kol kola girmiş bir ana muhalefet partisinin olduğunu görüyoruz. FETÖ üyeleriyle kol kola girerek sözde adalet yürüyüşleri gerçekleştirdiklerini görüyoruz. Toplumumuzun adalete olan inancını, güvenini zedelediklerini görüyoruz. Nerede bir DHKP-C militanının cenazesi olsa, orada bittiklerini görüyoruz. Ordumuzun SİHA’larla yürüttüğü terörle mücadeleden nasıl rahatsızlık duyduklarını görüyoruz. FETÖ’nün özellikle yurt dışındaki unsurları tarafından 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ortaya atılmış ’kontrollü darbe’ palavralarına nasıl siyasi sözcülük yaptıklarını görüyoruz. Tüm bu hadiseler, ülkemizin bulunduğu bölgedeki ve küresel çaptaki gelişmeler, tarihi sorumluluğumuzun, misyonumuzun farkına varmamız konusunda bizlere uyarıcı olmalıdır."

- "Bize düşen elimizle ve dilimizle bu partiye zarar vermemektir"

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek de AK Parti’nin demokrasinin teminatı olduğunu vurgulayarak, "Bize düşen, ona gölge düşürmemektir, elimizle ve dilimizle bu partiye zarar vermemektir." dedi.

AK Parti mensuplarının partisine birinci borcu ve yükümlülüğünün bu olduğunu kaydeden Çiçek, "Bunun altını çiziyorum. Bundan kim ne anlarsa anlar." ifadesini kullandı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın yeniden şekillendiğini belirten Çiçek, şunları söyledi:

"Böyle bir zaman dilimi içinde AK Parti iktidar. AK Parti milletimize, tarihimize duyduğu sorumluluğun gereği olarak geçmişte yaşanan sıkıntıların bu coğrafyada yaşanmaması, toplumların huzuru, istikrarı bozulmaması için menfaatlerimizi, hukukumuzu korumak noktasında yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu işlerin yapılabilmesi noktasında birinci şart siyasi istikrar. Bu, sorunların çözümü, milletin geleceği açısından en az oksijen kadar önemlidir. Bugün AK Parti, istikrarın tek adresi olarak gözüküyor."

- "10 bin basket potası, 100 bin basket topu"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de belediyenin Çubuk’ta yaptığı çalışmalara değindi.

"10 bin basket potası, 100 bin basket topu" kampanyası başlattıklarını belirten Gökçek, "Bulduğumuz her yere basket potası koyacağız. Sebebi özellikle çocuklarımızı uyuşturucudan uzaklaştırmak, meşgul etmek." dedi.

Gökçek, partinin 2019 seçimlerinden yüz akıyla çıkması, bu noktada fitne ve fesadın bir kenara bırakılması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler