SON DAKİKA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

28 Eylül 2016, Çarşamba - 19:48
MUŞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terörle mücadeleye ilişkin, "Daha önce girilemeyen yerlere giriliyor. Teröristlerin gelip saldırmasını beklemiyoruz. Onların yuvalandıkları, vatandaşların huzurunu kaçırdıkları alanlar nerelerse, her türlü riskini hesaplayarak oralara giriyoruz." dedi.

Yılmaz, "ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı" ilk oturumunun ardından akademisyenlerle yemekte bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş’ta uluslararası bir organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu organizasyonların ülkenin ve bölgenin geldiği yeri göstermesi açısından önemli bir örnek olduğunu vurgulayan Yılmaz, bölgenin sahip olduğu potansiyellerin yeterince kullanılamadığına dikkati çekti.

"Terör olmasa, daha huzurlu bir ortam olsa bu ilerlemeden daha fazlasını gerçekleştirme imkanımız olurdu." diyen Yılmaz, bölgede kamu yatırımlarının yanı sıra özel yatırımların arttığı bir kalkınmanın yaşanabileceğini bildirdi.

- "Terör, hiçbir zaman kazanamayacak"

Yılmaz, terörle mücadelede kararlılıkla yollarına devam edeceklerine değinerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Terör, başka güçler ne yaparsa yapsın, ilerlememizi, bölgesel kalkınmamızı devam ettireceğiz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Başbakanımızın açıkladığı, yatırım ve destek hamlesiyle özellikle istihdama yönelik yatırımların arttığını göreceğiz. Kalkınma çabalarını sürdürürken, bir taraftan da terörle mücadeleyi kararlılıkla yürütüyoruz. Daha önce girilemeyen yerlere giriliyor. Teröristlerin gelip saldırmasını beklemiyoruz. Onların yuvalandıkları, vatandaşların huzurunu kaçırdıkları alanlar nerelerse, her türlü riskini hesaplayarak oralara giriyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için her türlü gayreti sarf ediyoruz ve sarf etmeye devam edeceğiz."

Terörle mücadeledeki kararlılıklarından en küçük bir eksilmenin olmayacağına işaret eden Yılmaz, güvenlik güçleri ve vatandaşların bu mücadeleden zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Yılmaz, terör örgütlerinin hiçbir kutsalının olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bayramda da gördük. Mezarlıklara bomba döşeyebiliyor, sivil halkın içinde bomba patlatabiliyorlar. Her türlü insanlık dışı eylem yapılabiliyor. Acımız büyük ama bir taraftan bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Terör, hiçbir zaman kazanamayacak, başaramayacak. Türkiye nasıl FETÖ’yü püskürttüyse, 15 Temmuz’da milli iradesine sahip çıktıysa, diğer terör örgütlerini de birer birer gündemlerimizden çıkaracağız. FETÖ, PKK, DAEŞ dediğimiz yapılar, belli kavramları kullanarak kendilerini maskeleyen, aslında uluslararası güç odaklarına hizmet eden, bu topraklara ait olmayan yapılar. Tek yaptıkları bu topraklar üzerinde yaşayan insanların huzurunu kaçırmak, ekonomisine zarar vermek, özgürlükleri yaşamasına engel olmak. Terörün ortadan kalktığı bir ortamda özgürlüklerimizi rahat yaşayacağız, ekonomik gelişmemizi de hızlandırarak devam ettireceğiz."




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler