SON DAKİKA

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

21 Nisan 2017, Cuma - 20:25
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaş değişimi zorluyor, vatandaş değişim istiyor. Direnen biz olamayız. Bizim aksine değişimi zorlamamız lazım. Bu anayasa değişikliği, muhtemelen nisan ayının ilk yarısında, 20’sine kadar uygun bir tarihte yapılacak. Zannediyorum bu hafta içerisinde de kesin tarih açıklanmış olur. Bu tabii Yüksek Seçim Kurulunun vereceği bir karar." dedi.

Yıldırım, parti genel merkezinde düzenlenen 115. Geni̇şleti̇lmi̇ş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, değişimi ıskalamaları halinde kendilerinin de tarihin çöplüğüne atılacaklarını belirterek, "Vatandaş değişimi zorluyor, vatandaş değişim istiyor. Direnen biz olamayız. Bizim aksine değişimi zorlamamız lazım. Bu anayasa değişikliği, muhtemelen nisan ayının ilk yarısında, 20’sine kadar uygun bir tarihte yapılacak. Zannediyorum bu hafta içerisinde de kesin tarih açıklanmış olur. Bu tabii Yüksek Seçim Kurulunun vereceği bir karar." ifadesini kullandı.

YSK’nın vereceği karara ilişkin tarih söylemelerinin doğru olmayacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, değişikliğin cumhurbaşkanının onayına sunulduğunu anımsatarak, "Cumhurbaşkanı imzalayacak, Resmi Gazete’de, veya imzalamayacak, iki şık da var ama biz imzalayacağını ümit ediyoruz. Geri gönderirse, bu sefer daha çok vakit kaybedeceğiz." diye konuştu.

Değişikliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, 60 günü takip eden ilk pazar günü halk oylaması yapılacağının kanunda belirtildiğini anlatan Yıldırım, "60 günden önce olmuyor, 67 günden sonra da olmuyor diye söyleyebiliriz. Buna göre hesabı yapın, ben bu kadarını söylemiş olayım, gerisini millet bilir." dedi.

- "Anayasa değişikliği istikrarı kalıcı hale getiriyor"

Anayasa değişikliğinin getirilerini vatandaşlarla sahada paylaşacaklarını belirten Yıldırım, "Bu anayasa değişikliği sadece cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirmiyor, bu anayasa değişikliği istikrarı kalıcı hale getiriyor." ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, mevcut sistemde seçimlerin ardından hükümet kurma konusunda prosedürlerin çok olması nedeniyle uzun süre kayıplarının olduğunu aktararak, "Zaman paradan kıymetli. Şimdi öyle değil, mazbatasını aldı mı ertesi gün hükümeti kurar, iş başına geçer." değerlendirmesini yaptı.

Yeni sistemin zaman kayıplarını önlediğini kaydeden Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şöyle seslendi:

"Kesintisiz 5 yıl olunca Hocam senin işine yarıyor. Barajlar, başladın, bitirdin. Sen hangi dönemin barajlarını bitiriyorsun şimdi? Rahmetli Demirel zamanından bile kalan vardır. Biz geldiğimizde projelerin ortalama bitme süresi 35 yıldı, bazı projelerin. DSİ’de 41 yıl, 4,5 yıla kadar indirdik. Böyle bir şey olur mu? Projeye başlıyorsunuz, bir seçim geliyor hala başlamamış, ikinci seçim hala başlamamış, üçüncü seçim hala başlamamış."



- "Yapmayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik"

Başbakan Yıldırım, bu tür durumlarda milletin güveninin ve umudunun kaybolduğunu, artık projelerin yapılmayacağına kanaat getirdiğini ifade ederek, "Bunu ilk olarak değiştiren iktidar AK Parti iktidarı olmuştur. Başladık bitirdik, söz verdik yerine getirdik. Yapmayacağımız hiçbir şeyin de sözünü vermedik, Allah’a şükürler olsun." diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, 19 bin kilometre bölünmüş yol, 26 havalimanı gibi büyük projelerin bir iktidar döneminde başlayıp bitirildiğini anlatan Yıldırım, Bakan Eroğlu’na dönerek, "Allah’a şükür şimdi 420 baraj, barajlar kralı." dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi Trump ’Demiryolları, yollar, havaalanları yapacağım’ diye en önemli, iddialı projelerini ortaya koydu, yani hazırız. Tecrübeye ihtiyaç varsa tecrübe burada. Şaka yok, Amerika’da hızlı tren yok, bizde var. Yani öyle Türkiye’yi kimse farklı gözle görmesin. Berlin Havalimanı açılışı altıncı kez erteleniyor ama dünyanın en büyük havalimanının ilk etabını inşallah 26 Şubat 2018’de açacağız."

- "Anayasa değişikliğini milletimize en iyi şekilde anlatacağız"

AK Parti’nin "Onlar konuşur, AK Parti yapar" şeklindeki sloganını anımsatan Başbakan Yıldırım, "AK Parti laf üstüne laf koyan parti değil, taş üstüne taş koyarak bugünlere gelen partidir, hizmet ederek, eserler üreterek, milletin gönlüne yollar yaparak bugünlere geldik. İnşallah aynı şekilde bu anayasa değişikliğini de milletimize en iyi şekilde anlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, bu dönemde tüm parti teşkilatlarına çok iş düştüğünü vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"On milyonu aşan AK Parti ailesiyle Türkiye sokaklarında olacağız, vatandaşımızla kucaklaşacağız ve bu değişikliğin faydalarını, neler getirdiğini bir bir anlatacağız. Böylece Türkiye artık yeni sistemle beraber terörle mücadelede etkinliği daha da artacak. Türkiye zamanı daha etkin kullanacak, kararları daha hızlı alacak ve bugünün işini yarına bırakmayacak. Bürokrasi ayrı bir erk olarak yürütmenin karşısında dikilemeyecek. Yargı kendi işini yapacak, FETÖ, BTÖ gibi bölücü örgütler tekrar canlanma fırsatı bulamayacak çünkü milletin iradesi her şeyin üzerinde olacak ve o iradeyi temsil eden güçlü bir iktidar olacak. Türkiye’nin tamamını kucaklayan bir yönetim yapısı ile ülkemizin bölgede ve dünyada parmakla gösterilen bir ülke haline gelmesi mümkün hale gelecek."

- "Milletin partisi bir kez daha milletle buluşuyor"

Ülke ve millet sevdalısı olduklarını, ülkeye hizmet için siyaset yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, "Bizim davamız kişisel ikbal davası değildir, bizim davamız büyük Türkiye sevdasıdır." dedi.

Gün boyunca gerçekleştirilecek toplantılarda özellikle anayasa değişikliğiyle ilgili sunum yapılacağını, soruların cevaplanacağını ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın eğitimle ilgili bir sunumu olacağını aktaran Başbakan Binali Yıldırım, "Milletin partisi bir kez daha milletle buluşuyor. İnşallah büyük Türkiye’yi inşa yolunda çok önemli bir aşamayı da böylece geçmiş olacağız. Allah bu yeni dönemi Türkiye için, milletimiz için hayırlı uğurlu eylesin. Milletin yolu ve bahtı açık olsun." sözleriyle konuşmasını tamamladı.



Yıldırım, konuşmasının ardından AK Parti Siyaset Akademisi’ni başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdi.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler