SON DAKİKA

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

18 Mayıs 2018, Cuma - 15:05
AMASYA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Sosyalist gençliğin hayatta şu memleketin toprağına bir kuruşluk hizmetleri olmamıştır. Afralarından, tafralarından geçilmez, her şeyi onlar bilirler, çok fedakardırlar, memleketlerini düşünürler, insanlığı düşünürler ama lafa gelince klavye kahramanıdırlar." dedi.

Partisinin Taşova Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresine katılan Bostancı, burada yaptığı konuşmada gençlere seslendi.

Gençliğin önemine değinen Bostancı, eskiden akıl yaşta denildiğini ancak şimdi aklın yaşta değil, başta olduğunu belirtti. Gençlerin enerjik ve dinamikliğinin önemi ve avantajına değinerek, ancak bunların da tek başına yetmediğini ifade eden Bostancı, bilginin de çok önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

"Biz iktidar partisiyiz. İktidarlar gerçeklikle sınanırlar. Hayat sizden sürekli cevap ister." diyen Bostancı, sözlerine şöyle devam etti:

"Mesela asgari ücret ne kadar olacak, insanlar geçimlerini nasıl sağlayacaklar, pırasanın fiyatı ne olacak? Kimi çevreler vardır, çok yüksek perdeden insanların kanına dokunan konuşmalar yaparlar ama sonu boştur. Biz o tür konuşmalarla insanların ayaklarını yerden kesen, onları rüyalara sevk eden konuşmalara bağlı olan bir harekat değiliz. Biz gerçek bir dünyanın içindeyiz. Tıpkı Bayram’ın, Ali’nin yaptığı gibi, tıpkı gençlik kollarının burada yaptığı gibi pratik meselelerle uğraşmak durumundayız."

"Gençlik hareketleri" adı altındaki çeşitli örgüt ve grupları da eleştiren Bostancı, şöyle konuştu:

"Kimi insanlar bir iğneyle dünyanın bütün kuyularını kazacaklarını zannedebilirler. Böyle bir dil kullanabilirler ama iş başına gelmedikleri için pratikte olmadıkları için sadece hayali ilişkiler dünyasında yaşadıkları için böyle bir dile sahiptirler. İşin başına getirin onlar iğneyle bir kuyunun girişini bile kazamazlar. Kimleri kastediyorum şu radikal hareketlerin gençlerini kastediyorum. Mesela sosyalist gençliğin hayatta şu memleketin toprağına bir kuruşluk hizmetleri olmamıştır. Afralarından, tafralarından geçilmez, her şeyi onlar bilirler, çok fedakardırlar, memleketlerini düşünürler, insanlığı düşünürler ama lafa gelince klavye kahramanıdırlar. Sen bu memleket için insanlık için ne yaptın? Sıfır. Yapmamıştır ama lafa gelince konuşur. Bunlar iş başına gelirler ise ancak bu dille iş başına gelemezler. Diyelim ki bir şekilde iş başına geldiler ve ne yaparlar? 1917 Sovyet tecrübesi bize gösteriyor."

Bostancı, kongrenin hayırlı olmasını temenni ederek, yeni yönetime başarılar diledi.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler