SON DAKİKA

AK Parti Yozgat 6. Olağan İl Kongresi

24 Eylül 2018, Pazartesi - 12:40
YOZGAT (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarım ve hayvancılık şehri olan Yozgat'tan bu alanlarda çok daha büyük atılımlar bekliyoruz. Geçtiğimiz 15 yılda 1,6 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaparak üreticilerimizi destekledik. Bugün Türkiye, hayvancılık meselesinin çözümünü tartışıyor. Halbuki çözüm burada, Yozgat'ta. Gözümüzün önünde duruyor. Yozgat'ın arazisinin niteliği de insanının becerisi de bu sorunu çözmeye ziyadesiyle uygundur." dedi.

Erdoğan, Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Yozgat 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Yozgat'ı sağlık alanında Türkiye standartlarının üzerine taşıdıklarını belirten Erdoğan, şehir hastanelerinin ilk hizmete girdiği kentin Yozgat olduğunu vurguladı.

Şehir hastanesinin yanı sıra 250 yataklı Sorgun Devlet Hastanesi başta olmak üzere ilçelerin de modern sağlık tesisleriyle donatıldığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar TOKİ kanalıyla inşa ettiğimiz 6 bin toplu konutu hak sahiplerine teslim ettik. 641'inin de inşası sürüyor. AK Parti iktidara geldiğinde, Yozgat'ta sadece 44 kilometre bölünmüş yol vardı, biz buna 331 kilometre daha ilave ettik ve bölünmüş yol uzunluğunu 375 kilometreye çıkarttık. Halen devam eden yol çalışmaları var. Tabii Yozgat'ın kara talihinin yollar konusunda da yakasını bırakmadığını biliyoruz. Programa göre 2010 yılında bitirilmesi gereken asfaltlama çalışmaları halen tamamlanabilmiş değil. İlgili kurumlarımızdan bu aksaklığın müsebbiplerinin tespit edilerek, sorumlululardan hesap sorulmasını istedik. Şimdi mesele yeni baştan ele alındı. İnşallah Yozgat'ın yollarının büyük bölümü bu yıl, tamamı da önümüzdeki yıl asfaltlanmış olacaktır. Hızlı trenin üniversite kampüsünün bulunduğu tarafta olan Yozgat İstasyonu ile şehir merkezi arasındaki mesafe oldukça fazla. Ulaştırma Bakanlığımızdan hem kampüse ulaşımı kolaylaştıracak hem de tren yoluyla şehrin bağlantısını sağlamak açısından hafif raylı sistem yapılması konusunu değerlendirmesini istedim."

- "Hayvancılık ihtisas OSB kurulması düşünülebilir"


Cemil Çiçek Barajı ile Yozgat ve Yerköy'ün, Yenice Barajı ile Sorgun'un içme suyu sorununun çözüleceğini bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tarım ve hayvancılık şehri olan Yozgat'tan bu alanlarda çok daha büyük atılımlar bekliyoruz. Geçtiğimiz 15 yılda 1,6 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaparak üreticilerimizi destekledik. Bugün Türkiye, hayvancılık meselesinin çözümünü tartışıyor. Halbuki çözüm burada, Yozgat'ta. Gözümüzün önünde duruyor. Yozgat'ın arazisinin niteliği de insanının becerisi de bu sorunu çözmeye ziyadesiyle uygundur. Veterinerlik Fakültesinin kurulduğu Sorgun'a burayla entegre şekilde çalışacak bir hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması düşünülebilir. Bakanlığımız havacılık konusunda çok ciddi teşvikler veriyor. Şayet bu teşvikleri kullanma konusunda kendisine zorluk çıkartıldığını, kayırma yapıldığını düşünen varsa hemen valimize gitsin, milletvekillerimize gitsin, bakanımıza gitsin, hiç olmadı bize gelsin."


- "Yozgat'a sahip çıkmak boynumuzun borcu"


Erdoğan, Yozgat'ın, siyasi hayatları boyunca kendilerine hep sahip çıkmış bir şehir olduğunu dile getirerek, "Yozgat'ta her zaman birinci olduk. Son seçimlerde ve halk oylamasında olduğu gibi rekor oy oranları elde ettik. Bizim de Yozgat'a sahip çıkmak, Yozgat'ın her meselesinin çözümü için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur ancak bu tek taraflı olmaz. Sizlerin de biraz daha fazla gayret göstermesi gerekiyor." dedi.

Yozgat'ın göç başta olmak üzere ciddi sorunları, sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Mesele bunların nasıl çözüleceğidir. Çözüm gökten zembille inmeyeceğine göre bunu hep beraber bulacağız. Yozgatlılar olarak kafa kafaya verecek, düşünecek, hesap kitap yapacak eldeki imkanları nasıl değerlendirebileceğinize bakacaksınız. Biz de devlet olarak sizlerin önünü açacağız." diye konuştu.

Devletin yol, hızlı tren, eğitim ve sağlık yatırımları yaparak gerekli altyapıyı oluşturduğunu dile getiren Erdoğan, Yozgatlıların da ülke içinden ve dışından yatırımcıları kente çekecek cazibe ortamını oluşturmak için çaba harcaması gerektiğini söyledi.

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler