SON DAKİKA

AK Parti’den Memur-Sen’e ziyaret

21 Ekim 2017, C.tesi - 17:00
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti.

Karacan, Memur-Sen Genel Merkezi’ndeki ziyarette yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in demokrasi dışı oluşumlara karşı gösterdiği tepkinin yadsınamaz olduğunu söyledi.

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) belasıyla uğraşıldığını belirten Karacan, "Orada ne parti ne sendika hiçbir ayrım yapmadan 15 Temmuz’dan itibaren arkadaşlarımızı gördük ve o aynı arkadaşlarımızla beraber kol kola, yan yanaydık. İnşallah bundan sonraki süreçte de böyle olacak." dedi.

Memur-Sen’in 15 Temmuz’dan itibaren gösterdiği tepkiyi bundan sonraki süreçte de göstereceğine inandıklarının altını çizen Karacan, şunları kaydetti:

"Memur-Sen, devletinin, milletinin yanında olan, Anadolu’nun sesi ve kardeşlerimizin tercümanı oldu. Bundan sonra ilişkilerimizi daha da sıklaştıracağız. Bir şekilde sizin sendikaya mensup olan arkadaşlarımızın ’nasıl işlerini kolaylaştırız, nasıl faydalı oluruz?’ Bunun gayreti içerisinde olacağız. İnşallah bundan sonraki süreçte daha fazla diyalog içerisinde vatandaşlarımızın ve üyelerinizin hakları için elimizden geldiğince gayret gösterme çabası içerisinde olacağız. Gönül kapımızın da genel merkez kapımızın da açık olduğunu beyan etmek isterim."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Karacan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çözüme yönelik her çalışmada Memur-Sen’in yer aldığını belirten Yalçın, hem memur emeklisi hem de kamu görevlisi olmak üzere 5 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiren bir kitlenin bütçeden alacağı payı belirleme sürenin başladığını hatırlattı. Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"4. dönem toplu sözleşme sürecinde dün başlangıcı yaptık. Bugün komisyon toplantıları devam etti. 14 Ağustos’a kadar gerek komisyon çalışmaları gerekse genel toplu sözleşmeye ilişkin teklifler aşağı yukarı netleşmiş olacak. İstiyoruz ki kamu görevlileri refah sınırında yaşasın. Türkiye’de açlık sınırı bin 600, yoksulluk sınırı 4 bin 100 lira ortalamasında seyrediyor. Dolayısıyla kamu görevlilerinin piramidinin geniş kısmı bu iki aralık arasında bulunuyor. Dolayısıyla istiyoruz ki refah seviyesinde, bu yoksulluk sınırının üzerinde ücret alınabilsin."

- "Davaları sürekli takip ediyoruz"

Bir basın mensubunun "Akıncı Üssü Davası başladı. Memur-Sen olarak dava süreçlerini takip ediyor musunuz?" sorusuna Yalçın, şu yanıtı verdi:

"Bu davaların takibi konusunda kendimizi sorumlu addediyoruz. Üyelerimiz ve yakınlarından şehitlerimiz var. Bu davalar hangi ilde görülüyorsa, orada nitelikli takibi konusuna teşkilatımız tamamen talimatlandırılmış durumda. Ankara’daki Akıncı Üssü Davasında ise buradaki sivil topluma bir çağrıda bulunduk. Beraber Ankara 15 Temmuz Platformunu kurarak ödevleştik ve duruşmaların yapıldığı noktada her gün aralıksız bir şekilde bu süreci takip ediyoruz."







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler