SON DAKİKA

AK Parti’den TESK’e ziyaret

21 Ekim 2017, C.tesi - 13:40
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti.

Karacan, TESK Genel Merkezi’ndeki ziyarette yaptığı konuşmada, Palandöken’in uğraşlarıyla esnafların sorunlarını çözmeye yönelik faydalı kanunlar çıkartılmasına vesile olduğunu söyledi.

Kendisinin de esnaf kökenli bir aileden geldiğini aktaran Harun Karacan, esnafın sorunlarının çözülmesinde diyaloğun önemine işaret ederek, "STK’larla ilgili konuları, esnafın ve tüccarın sorunlarını bakanlık veya kamu kurumları nezdinde nasıl hızlı bir şekilde çözebiliriz, AK Parti olarak bizim için önemli olan konu budur." dedi.

Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) belasıyla uğraşırken bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdüğünü anımsatan Karacan, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin etkilerinin üstesinden halk ve esnafın azim ve gayretiyle gelindiğini anlattı.

TESK Genel Başkanı Palandöken de ziyaretinden dolayı Harun Karacan’a teşekkür ederek, 15 Temmuz’dan sonraki süreçte hükümetin borçları yapılandırması ve sağladığı desteklerle piyasaları rahatlattığını dile getirdi.

Bendevi Palandöken, "275 bin kişi kredilerden yararlandı, esnaf soluk aldı. Şu aşamada tek beklentimiz, ülkeyi hain bir kuşatma altına alanların iyi bir şekilde temizlenmesi. Bundan sonraki süreçte de esnaf ve zanaatkar üstüne düşen görevi yapmak suretiyle ülke ekonomisine katkıda bulunacak." diye konuştu.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir imtihandan geçtiğini vurgulayan Palandöken, darbe girişiminde 56 esnafın şehit olduğunu da hatırlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler