SON DAKİKA

AK Parti’nin 16. kuruluş yıl dönümü

02 Ocak 2018, Salı - 16:00
ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün kurumsal bir yapı olarak AK Parti’nin kuruluşunun 16’ncı yılını kutluyoruz. Ama AK Parti’nin davası, binlerce yıllık geçmişe sahip. AK Parti, dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkarlığına talip bir partidir. AK Parti, Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz şekilde süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir." dedi.

Erdoğan, AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda düzenlenen törene katılarak, partililere hitap etti.

Konuşmasına tüm partilileri selamlayarak başlayan ve "14 Ağustos 2001 yılında çıktığımız ülkemize ve milletimize hizmet yolunda bugün 16’ncı yılımızı da geride bıraktık." ifadesini kullanan Erdoğan, kurulduğu günden beri AK Parti hükümetlerinde ve parti teşkilatlarında görev alan tüm partililere teşekkür etti.

Vefat geden yol arkadaşlarına Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, "AK Parti’nin davası Türkiye’nin davasıdır.’ böyle diyerek, tüm farklılıklarını bir kenara bırakmak suretiyle bürokraside, sivil toplum kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbime bana böyle yol arkadaşları, dava arkadaşları, hizmet arkadaşları nasip ettiği için ne kadar hamd etsem azdır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün kurumsal bir yapı olarak AK Parti’nin kuruluşunun 16’ncı yılını kutluyoruz. Ama AK Parti’nin davası, binlerce yıllık geçmişe sahip. AK Parti, dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkarlığına talip bir partidir. AK Parti, Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz şekilde süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir. AK Parti, Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de kazandığı Malazgirt Zaferi’yle tapusuna sahip olduğumuz Anadolu’yu ilelebet vatanımız, yurdumuz olarak muhafaza etme davasının takipçisi olan bir partidir. AK Parti Anadolu’yu, Kudüs’ü işgal etmek üzere yola çıkan haçlı ordusuna adeta mezar eden Sultan Kılıçarslan’ın, bu topraklar üzerinde küçük bir boydan bir cihan devleti kuran Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi’nin, İstanbul’un fethiyle çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın, güçle diplomasinin inceliklerini birleştiren Abdülhamit Han’ın velhasıl ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi büyütme davasını kendi davası olarak kabul etmiş bir partidir.”

Dava sahibi herkes gibi kendilerinin de milletini müreffeh, bölgesini güvenli ve dünyayı huzurlu hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte Gazi Mustafa Kemal ile başlayan Cumhuriyet döneminin de yine aynı şekilde, şu anda iddialı bir davası, iddialı bir hareketiyiz. Türkiye’yi 15 yılda 3 kat büyütmüş olmamız davamıza layıkıyla hizmet ettiğimizin en büyük ispatıdır." dedi.

Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaştırmada, enerjide, toplu konutta, sosyal yardımlarda hayata geçirdikleri hizmetlerle hem milletin gönlünü kazandıklarını hem de Türkiye’ye çağ atlattıklarını anlatan Erdoğan, "Üreten, ihraç eden, istihdam ortaya çıkartan, kaliteye yoğunlaşan, teknolojiye önem veren bir ülke olarak küresel rekabette giderek daha iddialı bir hale geliyoruz. 2023 hedeflerimizle bu başarılarımızı taçlandıracak, ardından tüm gücümüzü ve enerjimizi hep konuşuyoruz ya 2053 ve 2071 vizyonlarımıza yoğunlaştıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

- "2071’in tohumlarını atacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Nasıl her yıl ‘18 Mart Çanakkale’ diyorsak şimdi bundan sonra her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak suretiyle 2071’in tohumlarını atacağız. AK Parti maziyle ati arasında kurduğu güçlü köprüyle işte tüm bunların mimarı olan partidir. Sorumluluğumuz büyüktür. Hamd olsun milletimizden aldığımız destekle hepsinden önemlisi de Rabbimizin yardımıyla bu yükün altından kalkabilecek güce, imkana, iradeye, kararlılığa sahibiz. Yeter ki nereden geldiğimizi unutmayalım, nerede durduğumuzu unutmayalım, nereye gittiğimizi unutmayalım. Biz istikametimizi şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engellerin, yol açtığı sarsıntıların üstesinden gelmemiz kolaydır. Hiç endişe etmeyin. Az önce Sayın Başbakanımız da ifade ettiler. O gurur, kibir var ya işte bunları eğer biz ayaklar altına alabiliyorsak, tevazuda toprak gibi olabiliyorsak, Allah’ın izniyle yol açıktır. Rabbim şahsım başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarımı sırat-ı müstakim üzere eylesin."

AK Parti’nin her şeyden önce milletin partisi olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu partiyi milletimizle birlikte kurduk, biz bu partiyi milletimizle birlikte büyüttük, tüm icraatlarımızı milletimizle birlikte hayata geçirdik, tüm saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik." diye konuştu.

- "AK Parti’nin hikayesi bir milletin aşk hikayesidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mart 1999’da Üsküdar’daki evinden Pınarhisar’daki cezaevine yola çıkarken kendilerini bağrına basan milletle beraber "Bu şarkı burada bitmez" dediklerini aktararak, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Atlattığımız nice badireye rağmen bu şarkı bitmedi, Allah’ın izniyle bitmeyecek. Onun için milletimizle bir araya geldiğimiz her yerde ne diyoruz... ’Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor’. Biz bu yollarda hem dava arkadaşlarımızla hem de milletimizin tamamıyla birlikte yürüdük. Şunu unutmayın, AK Parti’nin hikayesi bir milletin aşk hikayesidir. AK Parti tüm vatandaşlarımızın gönlüne dokunmuş bir partidir. AK Parti tüm hanelerde, tüm binalarda, tüm sokaklarda, tüm mahallelerde, tüm ilçelerde, tüm şehirlerde hizmeti olan, eseri olan bir partidir. Şimdi bir şey soracağım... Az önce Sayın Başbakan da söyledi, 11 milyon üyemiz var. Şimdi 11 milyon üyemize Sincan’dan, Ankara’dan sesleniyorum. 2019’un Martı’nda, 2019’un Kasım’ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? İşte bunu ikiyle çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Kasım 2019’da farklı dönecektir ve Mart 2019’da farklı gelişecektir."

(Sürecek)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler