SON DAKİKA

AK Parti’nin 16. kuruluş yıl dönümü

02 Ocak 2018, Salı - 17:00
ANKARA (AA) - Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Gelecek vizyonumuzu, büyük hedeflerimizi asla ıskalamayacağız. Demokrasiden, adaletten, özgürlüklerden taviz vermeden ülkemize, milletimize, aşkla, şevkle hizmete devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, AK Parti’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda düzenlenen törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı siyasi yükselişini durdurmak için hapse mahkum ettiklerini hatırlatan Yıldırım, olmadık iftiralar ve maksatlı senaryolarla AK Parti’nin önünü kesmek ve partiyi kapatmak istediklerini söyledi.

Yıldırım, "AK Parti’nin milletimizle yürüyüşünü durduramayınca e-muhtıra, yetmedi 367 icadıyla Cumhurbaşkanı seçimini engellediler. Bu ülkenin huzurunu, dirliğini, birliğini bozmak ve yükselişini engellemek için Gezi ve 6-7 Ekim olaylarını örgütlediler. Legal, illegal bütün örgütler, bu kutlu yürüyüşü durdurmak için ele ele verdi. Başaramadılar, asla da başaramayacaklar." diye konuştu.

Milletin iradesine yapılan saldırının hiç birisini bu milletin unutmayacağını vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletin yoluna taş koyanları unutmayacağız, milletin yoluna pusu kuranları unutmayacağız. Demokrasiye, hukuk düzenimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, Meclisimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Bu ülkenin birliğine ve dirliğine kurulan hain tuzakları asla unutmayacağız. 17-25 Aralık yargı darbesini unutmayacağız. 15 Temmuz alçak FETÖ darbe kalkışmasını asla ve asla unutmayacağız. 15 Temmuz millet iradesine, bu iradeden doğan AK Parti’ye kasteden en son ihanet girişimi olacak. Bu karanlık sayfaları tamamen kapatıyoruz."

16 Nisan’daki tarihi halk oylaması ile Türkiye için yeni bir sayfanın açıldığını belirten Yıldırım, "Türkiye’nin önündeki bütün engelleri kaldıran yepyeni bir sistemle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde yeni bir geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Bundan böyle gücünü millet iradesinden almayan hiç bir zihniyetin bu ülkede başarılı olamayacağını vurgulayan Yıldırım, demokrasiye, adalete, insan hak ve hukukuna kasteden hiçbir girişimin hayat hakkı bulamayacağını ifade etti. Yıldırım, "Türkiye bir daha bu acıları yaşamayacak. Bu karanlık oyunlara bu millet asla bir daha izin vermeyecek." diye konuştu.

- "Milletin derdiyle dertlenen parti"

AK Parti’nin bir birlik hareketi ve Türkiye’nin birliğinin, kardeşliğinin teminatı olduğunu belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti milletin derdiyle dertlenen partidir. AK Parti, halka hizmeti, Hakk’a hizmet anlayışını benimseyen partidir. AK Parti, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla 16 yıl başarılı hizmetler gerçekleştiren partidir. AK Partili olmak için önce vatansever olacaksın, davana inanacaksın mangal gibi yüreğin olacak, kefenini giyeceksin, devletini, bayrağını, milletini, vatanını canından çok seveceksin. Namluya sineni siper edecek, ’Bu vatana, bu bayrağa canım feda’ diyeceksin.

Sizler, bu millet, bu sınavın en büyüklerinden birini 15 Temmuz’da verdiniz. Allah hepinizden razı olsun. O gece milletimizle birlikte düşman karşısında etten duvar oldunuz. ’Vatan bölünmez, bu millet yenilmez, bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez’ diye haykırdınız. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Ülke ve millet olarak bugün düne göre daha güçlüyüz. Yarınımız daha da aydınlık ve daha da güzel olacak."

- "Herkesin hukukundan kendimizi sorumlu tutuyoruz"

Yıldırım, AK Parti’yi var eden temel ilkelerin birincisinin çoğulcu demokrasiye inanmak olduğuna işaret ederek, her türlü ayrımcılığı reddederek milletle bütünleştiklerini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim gözümüzde siyaset belli zümrelerin, belli çevrelerin işi olmadı. Herkesin hukukundan kendimizi sorumlu tutuyoruz. Bizim gibi düşünmeyenlerin hukukunun güvencesi de biziz. Burada bölgecilik, hemşehricilik, etnik ayrımcılık asla olmadı. Biz milletimizle konuşurken yüreğinden konuşan bir hareketin mensuplarıyız. Milyonlarca insanımızla tek tek kucaklaşan partinin adıyız. Hepimiz, 80 milyon vatandaşımızın hukukundan sorumluyuz. Hepimiz, bu aziz vatanın her karış toprağından sorumluyuz. İşçinin, esnafın, sanayicinin alın teri emeğinden sorumluyuz. Köylünün, çiftçinin hukukundan sorumluyuz. Yaşlılarımızın, emeklilerimizin huzurundan, kadınlarımızın refahından, mutluluğundan sorumluyuz. Gençlerimizin geleceğinden sorumluyuz."

Türkiye’nin itibarını, emeğini, aşını büyütmek için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan’ın gücünü ve heyecanını milletten alan kutlu davasını sürdürmek için beraberiz." diye konuştu.

Türkiye’ye ve millete aşkla, muhabbetle, sadakatle bağlı olduklarını vurgulayan Yıldırım, özünü millettin kalbinden alan kurucu değerlere daima sadakatle bağlı kalacaklarını söyledi.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gelecek vizyonumuzu, büyük hedeflerimizi asla ıskalamayacağız. Demokrasiden, adaletten, özgürlüklerden taviz vermeden ülkemize, milletimize, aşkla, şevkle hizmete devam edeceğiz. Felaket tellallığını siyaset zanneden köhne zihniyetlere rağmen dimdik ayakta duracağız. Geleceğe mutlaka umutla bakacağız. Geleceğe umutla bakarken geçmişi, kurucu ilkelerimizi de aklımızdan çıkarmayacağız. Nereden geldiğimizi, ne sınavlardan geçtiğimizi asla unutmayacağız. İktidarın rehavetine de kapılmayacağız. Bütün enerjimizi, Türkiye ve milletimiz için harcayacağız."

Bundan sonra yollarının daha da zor ve meşakkatli olduğunu ifade eden Yıldırım, milletin barajı yükselterek iktidar için 50 artı 1 istediğini söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Siz zoru seversiniz, biliyorum. Bu yüzden size ve bu kutlu davanın yol arkadaşlarına güvenim tamdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, zaman zaman teşkilatımızda metal yorgunluğundan bahsediyorsunuz. Ben bu metal yorgunluğunun bir bahar yorgunluğu kadar kısa süreceğine inanıyorum. Yeter ki gönüllerimiz yorgun olmasın, yeter ki birlik ve beraberliğimize halel gelmesin. Sizin tekrar evinize dönmeniz, başımıza geçmeniz zaten hepimiz için bambaşka bir heyecan, bambaşka bir moral oldu.

Biz güçlü ve büyük bir partiyiz. Büyük olmak ayrı büyüklenmek ayrı. Evet biz büyük ve güçlüyüz ama büyüklenmek, kibre kaçmak bu kadrolara yakışmaz. Bak, ibret al, yere düşen toprağa. O da bir zamanlar tepeden bakıyordu toprağa. Kibir insanoğlu için en büyük tehlikedir. İnsanın en büyük rakibi nefsidir. ’Artık rahatım’ dediğiniz anda kibre kapılıyorsunuz demektir. Biz asla rahat olmayacağız. Milletimizin sevgisine, muhabbetine layık olmanın gayreti ve çabası içerisinde olacağız.

Türkiye’nin makus tarihini değiştiren bu büyük davanın liderine, Sayın Cumhurbaşkanı’na şükranlarımı sunuyorum. 16 yıl boyunca bu harekete gönül veren, katkı veren, ülkemize, milletimize hizmet eden her bir yol arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum. Erzincan’dan İzmir’e, Van’dan İstanbul’a, Sinop’tan Hatay’a bütün insanlarımızı, 80 milyonu muhabbetle selamlıyorum. Türkiye’nin yarınları elbette bugünden daha iyi olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılına Allah’ın izniyle çok daha güçlü bir ülke olarak gireceğiz. Asla tereddüt göstermeyeceğiz. Nifaka, fitneye, fesada zerre kadar prim vermeyeceğiz. Gözümüzü Türkiye’nin bütünlüğünden, her vatandaşımızın hukukunu korumak ilkemizden ayırmayacağız."

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler