SON DAKİKA

Akademisyenlerden darbe protestosu

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 11:33
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi, Taksim’de akademisyenler tarafından protesto edildi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan akademisyenler, ’’We support our President. He came with our ballots won’t go mith their bullets’’ (Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz. Bizim oylarımızla geldi, onların kurşunlarıyla gitmeyecek), ’’We support our elected officials we are against any coup d’etat’’ (Seçilmişleri destekliyoruz, darbeye karşıyız), ’’We, the people, elected Erdogan with free and fair election’’ (Biz özgür ve adil seçimle Erdoğan’ı seçtik), ’’People won, coup lost democracy got stronger’’ (Halk kazandı, darbe kaybetti, demokrasi güçlendi), ’’Oylarımızla getirdik, darbelerle göndermeyiz’’ ve ’’Milletin oyu ile gelen hainlerin mermisi ile gitmez’’ yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Vedat Akgiray, millet olarak çok üzüldüklerini ve çok endişe duyduklarını belirtti.

Yaşananlardan dersler çıkarılacağını ifade eden Akgiray, şöyle devam etti:

’’Bundan sonra daha akıllı daha güzel günlere gideceğiz inşallah. Siyasi, sosyal ve ekonomi bakımından Türkiye’nin bundan sonraki günleri daha iyi olacak. Halkın tepkisi ilk geceden itibaren çok yüksekti, güven verdi insana. Sayın Cumhurbaşkanının çağrısı çok etkili oldu. Eğer o çağrı olmasaydı bugün daha başka bir ülke olabilirdi. Çocuklarımızın geleceği için çok güzel oldu ülkemizin bu tehlikeden kurtulması.’’

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler