SON DAKİKA

Akıncı Üssü davasının ilk celsesi sona erdi

16 Ekim 2017, Pazartesi - 09:40
ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın ilk celsesi sona erdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda görülen davada, iddianamenin özetlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın avukatları Hüseyin Aydın ve Alperen Bozdağ’ın ve AK Parti’nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan’ın müdahillik dilekçeleri verdiğini belirtti.

Birleşen davaların iddianamelerini özetleyen Başkan Giray, duruşmanın yarın saat 09.30’a bırakıldığını bildirdi.

Davanın nasıl süreceğine ilişkin bilgi veren Giray, duruşmada önce örgüt yöneticisi sivil sanıkların, ardından örgüt yöneticisi asker sanıkların, sonrasında da sırasıyla Akıncı Üssü’ndeki sanıkların ve diğer sanıkların dinleneceğini bildirdi.

Sanık savunmalarının alınmasının ardından mağdur, müşteki ve tanıkların beyanlarının alınacağını söyleyen Giray, sanık savunmalarına Kemal Batmaz, Harun Biniş ve Nurettin Oruç ile başlanacağını ifade etti.

Öte yandan, bazı müştekiler, salondan jandarma eşliğinde çıkarılan tutuklu sanıklara tepki gösterdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler