SON DAKİKA

AKPM’den Rusya’ya STK uyarısı

04 Mayıs 2016, Çarşamba - 18:12
STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Raportörü Yves Cruchten, Rusya’ya, Sivil Toplum Kuruluşları(STK) hakkındaki kanunları uluslararası standartlara çekme çağrısı yaptı.

Cruchten yaptığı yazılı açıklamada, Rus Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’da 20 Nisan’da kabul edilen, Rusya dışından maddi destek alan ve siyasi faaliyetlerde bulunan STK’lar hakkındaki tasarıya tepki gösterdi.

Raportör Cruchten, Rusya’nın değiştirmeye çalıştığı Ticari Olmayan Kuruluşlar Yasası’nda "siyasi faaliyet ve yabancı çalışan” kısımlarının endişe yarattığını kaydetti.



Cruchten, "Rus milletvekillerini, STK’larla ilgili kanunları uluslararası standartlara çekmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Üzerinde 10 Mayıs’a kadar değişiklik yapılabilecek tasarıda yurt dışından maddi destek alan ve siyasi faaliyette bulunan STK’ların çalışanları "yabancı çalışan" olarak kayıt altına alınıyor.

Rusya’da "yabancı çalışan" statüsü, soğuk savaş dönemine ve istihbarat için faaliyette bulunan kişilere gönderme yapmak amacıyla kullanılıyor.

Ülkedeki yabancı kuruluşlar ve STK’ların faaliyetlerine getirilen kısıtlamalar son günlerde bu konuda Rusya’ya yönelik eleştirilere neden olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler