SON DAKİKA

Aksaray’da meslek edindirme kursları açılacak

23 Mayıs 2018, Çarşamba - 17:45
AKSARAY (AA) - Aksaray İşkur Müdürlüğü tarafından meslek edindirme kursları açılacağı bildirildi.

Türkiye İş Kurumu Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray’da ocak ayından itibaren 44 farklı branşta kurs düzenlediklerini belirterek, meslek edindirme kurslarını yıl sonuna kadar açmaya devam edeceklerini söyledi.

Akkuş, bugüne kadar düzenledikleri kurs programlarına 366’sı erkek toplam 898 kişinin katıldığını bildirdi.

İl merkezi, ilçe ve belde merkezlerinde, farklı branşlarda kursların açıldığını ifade eden Akkuş, yeni meslek edindirme kurslarına katılacak kursiyerlere günlük 25 lira ücret ödeneceğini, ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi, genel sağlık sigortası prim giderlerinin de karşılanacağını belirtti.

Aksaray İşkur Müdürlüğü olarak 16 farklı eğitim programı ile 382 kişiye uygulamalı girişimcilik sertifikası verdiklerini kaydeden Akkuş, şunları kaydetti:

"İstihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kurslarımızla 516 kişiye sertifikalarını dağıttık. Bir taraftan yeni girişimciler kendi işlerini kurarak çalışma hayatına girerken diğer taraftan kursiyerlerimiz meslek öğrenerek İŞKUR aracılığıyla Aksaray ilimizin ara eleman ihtiyacını karşılıyorlar.

Kadınların üretimde aktif rol almalarının teşvik edilmesi amacıyla halı dokuma kursları, eski hükümlülere girişimcilik kursları, engellilere meslek edindirme kursları, gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik sayısız kurslar düzenlendi. Bu eğitimi alan gençlerimiz, yüksek ücretlerle çalışma imkanları bulacaklardır. Aşçı yardımcılığı sertifikası ve devamında alabilecekleri aşçılık sertifikasıyla Aksaray’da ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde rahatlıkla iş bulabilecekler."

Yeni açılacak meslek edindirme kurslarının ücretsiz olacağını belirten Akkuş, meslek sahibi olup çalışmak isteyenlerin mutlaka bu kurslara katılması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler