SON DAKİKA

Aktif Bank 5 yıl vadeli Eurobond ihracını tamamladı

31 Temmuz 2016, Pazar - 02:06
İSTANBUL (AA) - Aktif Bank, 28 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanan Ortadoğu, Avrupa ve Londra bazlı fonlar ve bankalara yönelik olarak 5 yıl vadeli 100 milyon dolar ve 50 milyon avro tutarında Eurobond ihracını gerçekleştirdi.

Aktif Bank’tan yapılan açıklamaya göre bankanın 28 Temmuz tarihinde tamamlanan yurt dışı borsalarda işlem gören ilk Eurobond ihracı, dolar bazında yüzde 6 (mid swap+486 baz puan), avro bazında da yüzde 4 (mid swap+412 baz puan) faiz oranıyla işlem görmeye başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Üst Yöneticisi (CEO) Serdar Sümer, banka olarak çeşitlendirmekte oldukları kaynakları derinleştirmek ve ortalama vadesini uzatmak için yurt içinde bono ve tahvil ihracı dışındaki kaynak araçlarını etkin şekilde kullanmayı sürdürdüklerini bildirdi.

Sümer, "Bu kapsamda Türkiye dışında yerleşik nitelikli yatırımcılara yönelik orta vadeli tahvil programı (MTN) çerçevesinde uluslararası sermaye piyasalarından farklı coğrafyalarda bulunan fonlar ve bankalardan talep almak suretiyle İrlanda borsasında 5 yıl vadeli 100 mio dolar ve 50 mio avro tutarında tahvillerin satış işlemleri tamamlanmıştır. Bu da uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan ilgisinin devamının somut bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler