SON DAKİKA

Almanya’ya makine ihracatını artırmak için iş birliği

27 Mayıs 2016, Cuma - 17:54
İSTANBUL (AA) - Makine Tanıtım Grubu (MTG) ile Almanya Satınalmacılar Birliği (BME) arasında stratejik iş birliği protokolü imzalandı.

MTG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezi Frankfurt’ta bulunan, 9 bin üye ve toplam 740 milyar avroluk yıllık satın alma bütçesine sahip Almanya Satınalmacılar Birliği(BME) ile MTG "Stratejik İş birliği Protokolü" imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MTG Başkanı Adnan Dalgakıran, yapılan protokole ilişkin, "Sektörümüz için dünya genelinde en büyük pazar konumunda olan Almanya’nın resmi Satınalmacılar Birliği ile yaptığımız bu anlaşma, Türk makinesine olan güvenin ve uluslararası alandaki saygınlığımızın göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Dalgakıran, makine sektörünün bir numaralı hedef pazarı olan Almanya’da yeni işbirlikleri geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sektörümüzü ayrıcalıklı kılan unsurlar var. Türk makinecileri istenilen miktarda ürünü, üstün kalite ve rekabetçi fiyatlarla piyasaya sunarken zamanında teslim konusundaki profesyonel çalışma anlayışıyla da uluslararası pazarlarda tercih ediliyor. Son dönemde Almanya, bu alandaki potansiyelimizi en iyi değerlendirilen ülkelerden biri oldu ve 2016’nın ilk dört ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Türkiye’nin Almanya’ya makine ihracatı yüzde 6,1 oranında arttı. Makine İhracatçıları Birliği üyelerimizin, BME ile sürdüreceğimiz organizasyonları dikkatle takip ettikleri takdirde, yeni fırsatlar bulacaklarına ve ülke ekonomisine katkılarını sürdüreceklerine inanıyoruz. BME ile iş birliği protokolümüzün Türkiye’deki diğer sektörlere örnek olacağını umuyoruz."

BME Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Christoph Feldmann ise, BME üyesi firmaların Türkiye ihracatçılarına ilgisinin her geçen gün arttığını ve iki ülke arasındaki ticari bağların daha da güçlendiğini belirterek, "MTG gibi güçlü bir kurumla yaptığımız bu iş birliğinden, her iki ülke ve kurum üyelerinin büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

2015 yılından bu yana ortak çalışmalar yapan BME ve MTG İstanbul’da gerçekleşen görüşmelerin ardından bu yıl Almanca olarak "Türkiye Satınalma Rehberi" çıkardı.

MTG’nin verdiği bilgilere göre, makine sektöründe yıllık 212 milyar dolar ticaret hacmine sahip olan Almanya, her yıl yaklaşık 60 milyar dolar makine ithalatı gerçekleştiriyor. Sektörün başlıca hedef pazarı olan Almanya’ya MTG’nin yıllık ihracatı 2 milyar doları aşarken, yılın ilk dört ayı itibarıyla Türkiye’nin toplam makine ihracatı içinde Almanya’nın payı yüzde 16,5 seviyesinde bulunuyor. Aynı dönemde Türkiye’nin Almanya’ya tüm sektörler bazında yaptığı genel ihracatın yüzde 16,1’ini tek başına karşılayan makine sektörü, bu ülkeye en çok, motor, motor aksam ve parçaları, klima ve soğutma makineleri ile pompa ve kompresör gruplarında ürün ihracatı gerçekleştiriyor. Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler