SON DAKİKA

“Anadolu’nun Yıldızı“na yüksek irtifa merkezi kuruluyor

04 Aralık 2016, Pazar - 04:45



SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’ne Cumhuriyet Üniversitesince (CÜ) Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacak.

CÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, yapımı devam eden merkezin inşaatında incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız, son yıllarda yüksek rakımın sporcuların performansına etkisi üzerine birçok araştırma yapıldığını belirtti.

Yükseltide yapılan antrenmanın, deniz seviyesindeki performansı ve dayanıklılığı artırmada büyük etkisinin gözlendiğine dikkati çeken Yıldız, "Üniversitemiz Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, sadece Sivas’ta değil, ülkemiz genelinde yükseklerde yaşayanların sağlık sorunlarına, yüksekte kamp yaparak performanslarını artırmak isteyen çeşitli spor takımları ile kafilelerin sağlık ve performanslarının bilimsel açıdan incelenmesine, iyileştirilmesine büyük yarar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Rektör Yıldız, bir çok milli takımın, tesis ve imkan yokluğu nedeniyle fizyolojik ve performans testlerini yurt dışındaki tesislerde kamp yaparak gerçekleştirdiğine işaret ederek, "Bu hem ülke ekonomisine zarar vermekte hem de sporcularımızın ciddi bir zaman kaybına neden olmaktadır. İnşallah, merkezimizin faaliyete geçmesi ile bu kayıp ve zararların da önüne geçilmiş olacaktır. Merkezimizde 52 yataklı otel, yemek salonları, lobi, derslikler, konferans salonu, kayak ve dağcılık odası, sauna, şok havuzu, otopark, spor alanları ile hayvan fizyolojik test ve performans laboratuvarları olacak." değerlendirmesinde bulundu.

İncelemeye, CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül de katıldı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler