SON DAKİKA

Anamur Belediye Başkanı Türe’nin MHP’den istifa etmesi

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 03:40
MERSİN (AA) - MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin partiden istifa etmesine ilişkin, "Tedbirli olarak disipline sevk edilen Mehmet Türe, parti tüzüğümüze göre partideki görevinden alınmıştır ve istifası geçersizdir. Hukuken de yok hükmündedir." ifadesini kullandı.

Gölgeli, yaptığı yazılı açıklamada, partiye zarar veren fiiller ve söylemler içerisinde olduğunu iddia ettiği Türe'nin, MHP üyesi iken yeni bir parti için çalışmalar yaptığı yönünde bilgiler aldıklarını belirtti.

Türe'nin, parti tüzüğüne aykırı hareketleri nedeniyle MHP Mersin İl Başkanlığının 26 Ekim 2017 tarihli kararıyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildiğini belirten Gölgeli, "Tedbirli olarak disipline sevk edilen Mehmet Türe, parti tüzüğümüze göre partideki görevinden alınmıştır ve istifası geçersizdir. Hukuken de yok hükmündedir. Bu kişinin istifası bizim için siyaseten de yok hükmündedir." ifadesini kullandı.

Anamur Belediye Başkanı Türe, 10 Kasım'da 7 meclis üyesiyle birlikte MHP'den istifa ettiklerini bildirmiş, istifayla ilgili kapsamlı açıklamasını daha sonra yapacağını duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler