SON DAKİKA

Anayasa değişikliği teklifi

16 Ocak 2017, Pazartesi - 14:55
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, anayasa değişikliği teklifine yapılacak her türlü katkıya açık olduklarını söyledi.

Elitaş, parlamento muhabirleriyle sohbetinde, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin "Türkiye’yi karpuz gibi ikiye ayıracağı" eleştirisine yanıt verdi. Gök’ün sözlerini, "amacını aşan bir söylem" olarak değerlendiren Elitaş, bu ifadelerin millet iradesini yok saymak anlamına geldiğini dile getirdi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün Atatürk’e ait olduğunu anımsatan Elitaş, şöyle dedi:

"Gök’ün sözleri, Atatürk’ü inkardır. Karpuz benzetmesi de doğru olmamıştır. O zaman her seçim, her referandum Türkiye’yi bölmüş mü oluyor? Demokrasi, halk iradesine saygı demektir. ’Halkı böler’ demek, halkın iradesine saygısızlıktır. Anayasa değişikliğiyle rejim değil, sadece yönetim tarzı değişiyor. Parlamento, seçimler aynen duruyor. Teklifte rejim değişikliğiyle ilgili ne var?. "

Teklifin 20 Aralık Salı günü TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülmeye başlanacağını hatırlatan Elitaş, görüşmelerin TBMM İçtüzüğü içerisinde "normal şartlarda" yapılması gerektiğini ifade etti.

Teklife ilişkin, "Eleştiri yapılsın ama terör estirilmesin" değerlendirmesinde bulunan Elitaş, her türlü katkıya açık olduklarını belirtti.

Elitaş, teklifte değişikli olup olmayacağı sorusuna, AK Parti ile MHP’nin metni birlikte hazırladığını ifade ederek, "MHP’den bir değişiklik isteği gelmedi. Bir değişiklik yapılırsa bunu MHP ile yaparız. Maddelerde eksiklik varsa, itiraz edilen noktalar varsa ve katkı sunmak isterlerse buna açığız." karşılığını verdi.

Teklifin TBMM Genel Kurulunda görüşmelerinde 330 ve üzerinde oy almasına yoğunlaştıklarını aktaran Elitaş, oylamada fire olup olmayacağına ilişkin, "AK Parti’den 316 oy çıkar. Fire konusunda kendimizden de MHP’den de kaygımız yok. Azınlıkta da olsa CHP içinde de teklife ’Evet’ diyen çıkabilir. Referandum sürecinde kampanya, tereddütleri, kaygıları gidermek ve seçmeni ikna için yapılır. " değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler