SON DAKİKA

“ANFAŞ, Türkiye ve bölgeyi kalkındıracak projelere imza atıyor“

16 Temmuz 2018, Pazartesi - 21:25
İSTANBUL (AA) - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) Genel Müdürü Murat Özer, ANFAŞ'ın Türkiye ve bölgeyi kalkındıracak projelere imza attığını söyledi.

ANFAŞ tarafından düzenlenen Basın ve Sektör Buluşmaları'nın İstanbul toplantısına ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Koordinatörü Necip Boz katıldı.

Toplantıda konuşan Özer, "ANFAŞ olarak,bizim önceliğimiz, fuarlarımız aracılığıyla uluslararası ticari iş birliklerini artırarak, katılımcı ve ziyaretçimizi aynı çatı altında buluşturarak ekonomiye katkı sağlamaktır." dedi.

Özer, "ANFAŞ, Türkiye ve bölgeyi kalkındıracak projelere imza atıyor. Doğru enstrümanları en etkili şekilde kullanarak hayata geçireceğimiz yeni fuarlar, gerçekleştiği dönemlerde hem bölgenin hem de ülkenin ihracat rakamlarını harekete geçirecektir." yorumunu yaptı.

ANFAŞ olarak yurt dışı ziyaretçi ve alım heyetlerinin getirilmesi için özel bütçe ayrıldığını söyleyen Özer, "Fuarlarımızda katılımcılarımızı doğru hedef kitle ile buluşturabilmek için yurt dışı ziyaretçi için ayrılan payı artırdık." şeklinde konuştu.

Özer, yenilenen yapısı ile ANFAŞ'ta İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Farsça, Arapça, ve İtalyanca olmak üzere 7 dilin konuşulduğu yurt dışı ziyaretçi ve katılımcı bölümü oluşturulduğunu söyledi.

Yenilenen yapısıyla birlikte fuarların bu sene uluslararası iş birliktelikleri odaklı olacağını belirten Özer, şunları kaydetti:

"Bu yıl itibarıyla ANFAŞ'ta ve fuarlarında bir kabuk değişimi yaşanıyor. ANFAŞ'ın iki markası, Hotel Equipment ve Food Product Fuarları için 2017 yılı itibarıyla özellikle yurt dışında tanıtımım atağı gerçekleştirdik. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve ANFAŞ'ın çalışma yürüttüğü acenteler aracılığıyla, Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İran, Karadağ , Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Letonya, Libya, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, ve Yunanistan'dan alım heyetleri ve profesyonel ziyaretçiler, katılımcılarla bir araya gelecek."

Özer, ziyaretçi ve katılımcı profillerinin paralellik gösterdiği fuarların Antalya Expo Center'ın büyümesiyle birlikte tek çatı altında yapma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Özer, "Sektör temsilcilerinin ortak talebi doğrultusunda iki fuarımızı 17- 20 Ocak 2018'de eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Fuarda yerini alan sektör profesyonelleri konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere aynı anda ulaşabilecek. Katılımcılar fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler, ikili iş görüşmeleri ve konferanslara doğru hedef kitleye ulaşabilecek." dedi.




- "Mutfak sektöründe yıl sonuna kadar 3,9 milyar dolar ihracat bekliyoruz"




Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, yıl sonuna kadar 3,9 milyar dolar mutfak sektöründe bir ihracat beklediklerinin altını çizdi.

Sektörün Antalya'dan dünyaya açıldığını ifade eden Öztiryaki, "Turizmin gelişmesi beraberinde ihracatımıza da katkı koymaktadır. Türkiye olarak Avrupa'da çok ciddi bir payımız var. Bu ihracatımızın gerçekleşmesinde Hotel Equipment fuarının önemli bir payı var. Biz TİM olarak fuara alım heyetlerinin getirilmesinde desteğimizi vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak ise, Antalya'da düzenlenen Hotel Equipment fuarı, kendileri için iki önemli etkinlikten biri olduğunu kaydetti.

Hotel Equipment'ın katılımcı ve ziyaretçi profili ile sektörümüzün gelişimi için çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Gürkaynak, "Biz TUSİD olarak bu yıl da büyük bir mutlulukla bu fuarı destekliyoruz." ifadesini kullandı.




- "Türk yemek kültürünü dünya ile buluşturmak istiyoruz"




Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Koordinatörü Necip Boz, "Bizler fuarları çok önemsiyoruz. En iyi iş birlikleri, en iyi iş bağlantıları fuarlarda kurulmaktadır. Biz fuarların hem katılımcısı hem de ziyaretçisiyiz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz ise şunlara vurgu yaptı:

"Gastronomi sektörünün Türk turizminin içine yeni yeni girmeye başladı. Biz hep turizmi 12 aya nasıl çıkartırız diye tartışırdık. Türkiye'de çok ciddi bir yemek kültürü var. Biz bu kültürü fuarlar aracılığıyla dünya ile buluşturmak istiyoruz. TAFED olarak bu sene de Food Product ve Hotel Equipment fuarlarımızda Türkiye'nin 4 bir yanından gelecek aşçılarımız, şeflerimizle yerimizi alacağız. Fuar kapsamında 8 ülkeden Michelin yıldızlı şeflerimiz yarışmalar düzenleyecek. 7 bölgemizin en güzel yemeklerini sergileyeceğiz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler