SON DAKİKA

Ankara Engelsiz Filmler Festivali

27 Mayıs 2016, Cuma - 22:48
ANKARA (AA) - Ankara Engelsiz Filmler Festivali kapsamında hazırlanan animasyon atölyesinde çocuklar tarafından boya ve hamurlarla oluşturulan figürler, animasyon filmlere dönüştürülüyor.

Ulucanlar Cezaevi Müzesinde düzenlenen ve 9-12 yaşlarındaki çocukların katılabildiği animasyon atölyesinde, boya ve hamurlarla çeşitli figürler oluşturuluyor. Çocukların hazırladığı hamurdan figürler daha sonra "stop motion" ile filmlere dönüştürülüyor.

Festival Genel Koordinatörü Kıvanç Yalçıner festivalin, engelli olan olmayan herkesin bir arada film izleyebildiği ve atölye çalışmalarına katıldığı Türkiye’deki tek film etkinliği olduğunu belirterek, "Engelli bireylerle engelli olmayan kişileri aynı salonda buluşturuyoruz. Duyan duymayan, gören, görmeyen herkes festivale geliyor. ’Engelli’ kavramı üzerine farkındalık oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festival, Goethe-Institut Ankara ve Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nda, 29 Mayıs’a kadar devam edecek.

Puruli Kültür Sanat tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen festivale, Açık Toplum Vakfı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ABD Büyükelçiliği, Fransız Kültür Merkezi, Goethe-Institut Ankara ve İsveç Başkonsolosluğu da destek veriyor.

Festival hakkında ayrıntılı bilgiye, "www.engelsizfestival.com" internet adresinden ulaşılabiliyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler