SON DAKİKA

Ankara İtfaiyesinde “adli kemik eğitimi“

17 Temmuz 2018, Salı - 21:35
ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Adli Bilimciler Derneği işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez adli kemik eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara İtfaiyesinde düzenlenen ve 3 gün süren eğitimde, üniversitelerin adli tıp, antropoloji, anatomi, veterinerlik ve diş hekimliği bölümlerinin uzman hocaları tarafından sunumlar yapıldı, köpek sevk ve idarecilerine, olay yerinde nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair eğitim verildi.



Birçok ilden itfaiyeciler, AFAD personeli, adli tıp uzmanları ile askeri birliklerden uzmanların katıldığı eğitimde, olay yerinde bulunan kemiklerin ayırt edilmesi hakkında bilgiler aktarıldı.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, olay yerinde ceset arayıp bulma konusunda yetiştirilmiş köpeklerin eğitimine destek verdiklerini belirterek, "Bu köpeklerin buldukları kemiklerin insana mı hayvana mı ait olduğu konusunda bazen tereddütler yaşandığı yönünde bilgi aldık. Eğitimi de bu amaçla düzenledik." ifadelerini kullandı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler