SON DAKİKA

Ankara’da 2 gazinin darbedildiği iddiası

12 Temmuz 2018, Perşembe - 19:40
ANKARA (AA) - Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Ankara’da gazilere yapılan saldırıyı kınadı

Geçirdiği hastalık nedeniyle Kıbrıs gazisi Fuat Harbi’yi Esenboğa Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden Avan, burada yaptığı konuşmada, ‘’Gazilere ve şehit yakınlarına uzanan eller kırılır. Hiç mi Allah’tan korkmadınız." şeklinde tepki gösterdi.

Son zamanlarda gelen şehit ve gazi haberleriyle derinden üzüldüklerini anlatan Avan, "Ankara’da gazilerimize yapılan insanlık dışı ve zorbalık, bizleri derinden üzmüştür. Yapılan bu hareket bizim ahlakımıza, kültürümüze ve inancımıza uymayan üzücü bir harekettir." ifadesini kullandı.

Ziyaretin anısına Dernek Başkanı Avan tarafından gazi Fuat Harbi’ye Kuran-ı Kerim, Türk Bayrağı ve hastaneye rahat gidip gelmeleri için engelli arabası hediye edildi.

Etimesgut ilçesinde aileleriyle seyahat eden Güneydoğu gazileri Muzaffer Oktay ve İbrahim Kızılkaş, karayolunda 6 kişi tarafından araçla taciz edildiklerini ileri sürerek, yol güzergahındaki benzin istasyonuna girmiş, araçlarıyla takip eden şüpheliler de yürüme engelli gaziler ile olaya müdahale etmek isteyenleri de darbederek olay yerinden kaçmıştı.


Yaralanan gaziler, 112 Acil Servis ekiplerince Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, gazileri darbettikleri iddia edilen Doğan Ç, Osman Y, Enes K, Batuhan Ö. ve Barış Y. ile Tamer G. gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan Doğan Ç. ile Tamer G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, diğerleri savcılık kararıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler