SON DAKİKA

Ankara'da dolandırıcılık operasyonu

21 Mayıs 2019, Salı - 11:50
ANKARA (AA) - Ankara'da "silahlı suç örgütü üyesi olmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 14 kişiden 11'i gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, başkentte bir grubun karşılıksız çekler aracılığıyla piyasayı dolandırdıkları ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında "silahlı suç örgütü üyesi olmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin gerçekte ticari bir faaliyeti olmayan şirketler üzerinden yine kendilerine ait şirketlerle ticaret yapmış gibi göstererek bankalardan çek koçanı aldıkları, koçandaki çekleri belirli bir tarih aralığında yazarak örgüt üyeleri aracılığı ile piyasaya sürdükleri belirlendi.

Ayrıca bazı çek yapraklarını da boş olarak şirketin durumuna göre satarak karşılıksız çekler vasıtasıyla piyasayı dolandırdıkları tespit edildi.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, düzenledikleri eş zamanlı operasyonla 11 kişiyi gözaltına aldı.

Diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler