SON DAKİKA

Ankara’daki gazilere yönelik şiddete tepki

15 Temmuz 2018, Pazar - 21:15
IĞDIR (AA) - Iğdır'da bir araya gelen şehit ve gazi derneği üyeleri, Ankara'da iki gazi ve ailelerinin darp edilmesini protesto etti.

Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile Iğdır 1974 Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği üyeleri, bir süre önce Ankara'nın Etimesgut ilçesinde aileleriyle seyahat eden gaziler Muzaffer Oktay ve İbrahim Kızılkaş ile ailelerinin 6 kişi tarafından darp edilmesine tepki göstermek için bir araya geldi.

Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinde buluşan şehit ve gazi yakınları adına bir basın açıklaması yapan Iğdır 1974 Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği Başkanı İsmet Tağal, saldırının gazilerin şahsında Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış saydığını söyledi.

Tağal, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tedbir alınmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hayatının baharında vatan için bedenlerini hiçe sayan kardeşlerimize yapılan saldırının failleri, benzer saldırılar olmaması için en ağır şekilde cezalandırılmalı. Gazilerimize ve ailelerine geçmiş olsun diyor, olayı nefretle kınıyoruz."

Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz de iki şehit babası olduğunu söyleyerek, "Bu gazi kardeşlerimiz Güneydoğu'da görev yaparken canlarını vatan, millet, bayrak ve ülkenin bütünlüğü için hiçe saymışlardır. Kahramanlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu canilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor ve diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler