SON DAKİKA

Ankara’daki “ışık evleri“ davası

11 Mart 2018, Pazar - 14:00
ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Ankara’da "ışık evleri" yapılanmasına ilişkin 48 sanıklı davada, soruşturma aşamasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bir sanık, ifadelerini geri çektiğini ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini belirtmesi üzerine tutuklandı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık ve avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, soruşturma aşamasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan tutuksuz sanıklardan Yasin Karakaş’ın, ifadelerini geri çektiğini ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini belirtmesi üzerine tutuklanmasına, tutuklu sanıklardan Kudbettin Ağırman’ın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 30 Ekim’e bırakıldığını açıkladı.

- İddianame

FETÖ’nün kendisine eleman temininde önemli bir yere sahip olduğu belirtilen "ışık evleri"nin Ankara’daki yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma neticesinde, ışık evlerinde kaldığı ve bu evlerde yönetici konumunda olduğu belirtilen 48 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıkların bir kısmına "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası, bir kısmına da "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler