SON DAKİKA

Ankaralılar Derneği Genel Başkanı Yaman:

04 Aralık 2017, Pazartesi - 02:40
ANKARA (AA) - Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman, "Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır." dedi.

Dernek üyeleriyle Akıncı Üssü davasının görüldüğü Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın açıklaması yapan Yaman, 15 Temmuz’un İstiklal Harbi’nden bu yana ülkenin karşılaştığı en büyük tehlike olduğunu söyledi.

Yaman, darbe girişiminin nihai amacının Türkiye Cumhuriyeti’ni ayağa kalkamayacak duruma düşürmek olduğunu belirterek, milletin, cesaretiyle bu belayı durdurduğunu, değerlerini savunduğunu kaydetti.

"Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyanın kararlı duruşuyla bir destan yazdık." diyen Yaman, bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadelenin her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Yaman, "Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır." diyerek, idam cezası talebinde bulundu.

Yaman’ın açıklaması sırasında dernek üyeleri, "İdam isteriz" ve "Kahrolsun FETÖ" sloganları attı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler