SON DAKİKA

Antalya’da “Türk-Rus Dostluk Buluşması“ etkinliği

10 Ocak 2016, Pazar - 00:00
Antalya’nın Kemer ilçesinde "Türk-Rus Dostluk Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Türkiye’deki Rus Yurttaşları Derneklerinin Koordinasyon Konseyi (TRYDKK), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) ve Kemer Belediyesince bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Muammer Türker, Antalya’da yaklaşık 80 bin yerleşik yabancının ikamet ettiğini söyledi.

Antalya’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların yaklaşık 11 binini Rusların oluşturduğunu anlatan Türker, Rusların kentte ev aldığını ifade etti.

Vali Türker, 2014’te Antalya’ya 3,5 milyon Rus turist geldiğini belirterek, "Bugünkü buluşma, bu rakamların çok ötesinde kuru bir anlam taşıyor. Bugün, turizmi, tarımı, ekonomik ilişkileri bir yana bırakıp, insani düzlemde bulaşacağımız bir gün. Şu anda Türkiye ile Rusya arasında bir kriz yaşanıyor. Bu kriz diplomatik ve askeri bir düzlemde ortaya çıkmıştır. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin turizm, tarım ve diplomatik ilişkileri zedelemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Etkinliğin Türk-Rus ilişkileri açısından güzel bir örneğinin olduğunu aktaran Türker, "Eğer kriz kısa vadede çözülecekse, bu tür buluşmaların ve etkinliklerin büyük rolü olacağını düşünüyorum. Eğer bir çözüm olacaksa burada yaşayan herkesin insani düzlemde bir şey söylemesi gerekiyor. Bu etkinlik, olayın insani boyutlarını ortaya koymuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan da Antalya’ya gelecek Rus vatandaşlarının eskisi gibi sıcakkanlı karşılanacaklarını, idari makamlar olarak misafirlerin rahatları için ellerinden geleni yapacaklarının vurguladı.

KETOB Başkanı Tayyar Gül ise geçen yıl Antalya’ya 2 milyon 850 bin Rus turist geldiğini ve bunların 1 milyon 100 binin Kemer’i tercih ettiğini belirtti.

Gül’ün konuşması sırasında sahneye Türkçe ve Rusça "Sonsuza Kadar Dostuz" yazılı Rus ve Türk bayraklarının bulunduğu afiş getirildi.

Etkinlikte, Veles Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneğinin dans gösterilerinin ardından Türk ve Rus ailelerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi gezildi.

Katılımcılara zeytin dalı verilen etkinliğe, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, KETOB Başkanı Tayyar Gül, TRYDKK Başkanı Nadejda Pelit, Rusya Antalya Konsolosu Şivanov Aleksey Vladimiroviç, resmi daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler