SON DAKİKA

Antalya’daki FETÖ/PDY davası

16 Ocak 2017, Pazartesi - 15:55
Antalya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından meslekten ihraç edilen eski Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur’un yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kefaletle serbest bırakılan sanık Kanbur, yakınları, öğrencileri ve avukatları katıldı.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Yücel Dağdelen, Kanbur’un eski eşi Müge İnceiplik’in Bakırköy 11.Ağır Ceza Mahkemesince ifadesinin alındığını hatırlatarak, tanığın sanığın eski eşi olması nedeniyle tanıklıktan çekilme, yeminden çekilme hakkının hatırlatılmadığı, ifadenin usule uygun olarak alınmadığını belirtti.

Sanık Kanbur, tanığın beyanının usule uygun olarak alınması gerektiğini belirterek, İnceiplik’ten alınan ifadenin husumete dayalı olarak alındığını ve eski eşinin mevcut beyanlarının mahkumiyeti üzerinde delil olarak kabul edildiğini savundu.

Tanık İnceiplik’in beyanlarının dosya dışında bırakılması gerektiğini talep eden Kanbur, "Tanığın soyut beyanları bu davada benim mahkumiyetime esas alınmamalıdır. Tanığın söylediği her şeye tanık getirmek zorunda kaldık. Ben hiçbir zaman terör örgütü üyesi olmadım ve böyle bir şeyin içinde yer almadım." dedi.

Kanbur’un avukatı Ali Çelik, İnceiplik’in beyanının usule aykırı olarak alındığını söyleyerek, tanıkların duruşmada sorgulanması gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, İnceiplik’in tanık sıfatıyla bilgi ve görgüsünün tespiti amacıyla Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi talimat yazılmasını kararlaştırdı.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 14 Nisan’da düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, "terör örgütü üyesi olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" ve "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla tutuklanan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur, YÖK tarafından meslekten ihraç edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler