SON DAKİKA

Ardahan’da kurt ve tilkiler için yiyecek bırakıldı

08 Şubat 2016, Pazartesi - 13:45
ARDAHAN (AA) - Ardahan’da kötü hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandıkları için yerleşim yerleri yakınlarına indikleri gözlenen kurt ve tilkiler için doğaya yem bırakıldı.

Kış şartlarının yaşamı olumsuz etkilediği Ardahan’da, Yayla Karakolu mevkisinde tespit edilen kurt ve tilkiler için sakatat ile yemleme çalışması yapıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan-Kars karayolunun Yayla Karakolu mevkinde vatandaşlarca kurt görüldüğünü belirterek, yiyecek bulmakta zorlandıkları için yerleşim yerleri yakınına kadar gelen bu hayvanlar için doğal yaşam alanlarına 150 kilogram sakatat bıraktıklarını kaydetti.

Yemleme çalışmalarını kış boyunca düzenli olarak sürdürdüklerini ifade eden Şimşek, halen bu amaçla 2 ton sakatat stoğuna sahip olduklarını ve bunları kış sonuna kadar yaban hayvanlarının yaşam alanlarına bırakacaklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca Ölçek ormanı ve Çalabaşı Köyü Deresi mevkisine otçul hayvanlar ve kuşlar için ot ve buğday bıraktı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler