SON DAKİKA

Ardahanlı kardeşlerin ilginç isimleri

20 Mart 2016, Pazar - 13:27
ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Ardahanlı üç kardeşin Kocala, Gençola ve Gençkala olan isimleri duyanları şaşırtıyor.

Ardahan’ın merkeze bağlı Bayramoğlu köyü mezrasında yaşayan 39 yaşındaki Kocala Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada İstanbul’da ikamet eden kardeşlerinin isimlerinin de "Gençola" ve "Gençkala" olduğunu anlattı.

Koç, 1961’de evlenen babası Şemistan ve annesi Saniye’nin, kendilerinden önceki 6 çocuğunun doğumlarından kısa süre sonra vefat ettiğini belirtti.

Kendisine anlatılanlara göre babasının, annesinin ve aile büyüklerinin, bu nedenle "hoca"ya gittiğini, "hoca"nın doğacak çocuklara "Kocala", "Gençkala" ve "Gençola" adlarını vermesini tavsiye ettiğini söyleyen Kocala Koç, şunları kaydetti:

"Bu isimler manalarında da ifade edildiği gibi ’kocasın’, ’genç kalsın’ ve ’genç olsun’. Babam bu tavsiyeyi dinler ve ben Kocala, benden sonraki kardeşim Gençkala, üçüncü kardeşim Gençola dünyaya gelir. Şükür şu an sağlıklıyız ve üçümüz de yaşıyoruz."

Kendilerinden sonra Sanane, Banane, Venda ve Neşe isimleri verilen kardeşlerinin de doğduktan kısa süre sonra vefat ettiğini anlatan Koç, "Sonra tekrar hocanın akrabalarından biri, babama tavsiyede bulunur. Babamın başka bir kadınla evlenmesini ister. Bu kez babam Melahat adındaki üvey annemle evlenir ve ondan Baran ve Berna kardeşlerim olur. Onlar yaşıyorlar. Bize aktarılan durum bu." diye konuştu.

Koç, Sanane, Banane, Venda ve Neşe isimlerini babasının askerliği sırasındaki bazı anılarından dolayı verdiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler