SON DAKİKA

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı

29 Haziran 2016, Çarşamba - 09:06
İSTANBUL (AA) - Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğince, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen silahlı terör saldırısı sonrasında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirildi.

Kararda, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının, Atatürk Havalimanı’nda birçok kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısıyla ilgili suç delillerinin açığa çıkmaması, bazı şüphelilerle ilgili bilgiler ve olay detaylarının yayınlanarak soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olunmaması ve mağdurların görüntülerinden yakınlarının ve toplumun olumsuz etkilenmemesi hususları göz önüne alınarak, yayın yasağı talebinde bulunduğu aktarıldı.

Talepte milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması açısından 5187 sayılı yasa kapsamında koşulların oluştuğunun ifade edildiği anlatılan kararda, soruşturma tamamlanıncaya kadar, yazılı, görsel basın ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve olay görüntülerinin yayınlanmasının yasaklanmasına karar verilmesinin istendiği kaydedildi.

Canlı bombanın kimliği, ilişkide bulunduğu kişiler, olayı gerçekleştiren bir örgüt olup olmadığı, varsa bu eyleme katılan ve yardımcı olan örgüt üye ve sempatizanlarının tespiti, olaya ilişkin soruşturmanın sağlıklı yürütülmesinin gerektiği belirtilen kararda, ayrıca olayın maktul ve mağdurlarının görüntülerinin yayınlanarak gerek yakınlarının gerekse toplumun tüm kesimlerinin olumsuz etkilenmemesi gerektiği vurgulandı.

Kararda, ’’Ulusal güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, soruşturma aşamasında görev alacak yargı güçlerinin otoritesi ve tarafsızlığının sağlanması ve yargılama görevinin amacına uygun olarak yerine getirilebilmesi amacıyla 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 28. maddesinin 5. fıkrası ve 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3. maddesinin 2. fıkrası uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma konusu olay hakkında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verilmiştir.’’ ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler