SON DAKİKA

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı

30 Haziran 2016, Perşembe - 09:33
WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğini ziyaret ederek, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için burada açılan taziye defterini imzaladı ve "Dünya Türkiye’nin arkasında birleşti." dedi.

Biden ile eşi Jill Biden’ı Washington Büyükelçiliğine gelişinde Büyükelçi Serdar Kılıç karşıladı.

Terör saldırısında hayatını kaybedenler için açılan taziye defterini imzalayan Biden, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Dünya Türkiye’nin arkasında birleşti." diyen Biden, "Terör örgütü DAEŞ bir konuda başarılı oldu ve bütün dünyayı birleştirdi." ifadesini kullandı.

Biden, "Şükürler olsun ki saldırı terminal bölümünde olmadı, daha fazla insan ölebilir ya da yaralanabilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iyi tanıyorum ve takdir ediyorum. Birlikte terör örgütü DAEŞ’i Irak ve Suriye’de ortadan kesinle kaldıracağımıza ikna oldum." değerlendirmesinde bulundu.

Biraz zaman alacak dahi olsa terör örgütü DAEŞ’in yaşayacağı güvenli bir bölge olmayacağını belirten Biden, Türkiye’nin gösterdiği kararlılık ve ortaya koyduğu karakteri gıpta ederek izlediğini söyledi.

Biden,taziye defterine yazdığı mesajda ise Türkiye halkına başsağlığı dileklerini ileterek, şunları kaydetti:

"Ben ve eşim Jill, Başkan Barack Obama ve eşi Micheal Obama’yla birlikte tüm Amerika halkı gibi çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü içerisideyiz. Dualarımız bu hain saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlarladır. İstanbul ve Türkiye halkı teröristlere teslim olmayacaktır. Kaybedilen değerli hayatlar hiç bir zaman geri gelmeyecek ve sadece terörizmi ortadan kaldırmak için kararlığımızı güçlendirir. Türkiye ve ABD birlikte duruyor, sabırlıyız, azimliyiz ve birlikte bu sapkın ideolojinin nefretini yeneceğiz."

- Büyükelçiliğe ziyaretler

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde açılan taziye defterini gün içerisinde , Washington’da ziyaretlerde bulunan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius da imzaladı.

Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı adına Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Büyükelçiliğe gelerek taziye defterini imzaladı. Blinken, saldırıyı yapanları işaret ederek, "Bunlar şehit değil katildir." ifadesini kullandı.

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının ardından ilan edilen bir günlük milli yas nedeniyle Washington Büyükelçiliğinde de bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan, çok sayıda Türk ve Amerikalı vatandaşlar elçilik binası önüne gelerek çiçek bıraktı.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler