SON DAKİKA

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı

16 Temmuz 2018, Pazartesi - 07:00
ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Unutmamak gerekir ki 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan bayındır kılınması için yeni bir dönemin başlangıcıdır." ifadesini kullandı.

Arslan, Bakanlığın internet sitesinde yer alan 10 Kasım mesajında, büyük şahsiyetlerin yas tutularak değil fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anıldığını belirtti.

Vefatının 79'uncu yılında, İstiklal Savaşı'nın Başkumandanı, bağımsızlığın sembolü ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün gururla yad edildiğini vurgulayan Bakan Arslan, mesajında şunları kaydetti:



"Unutmamak gerekir ki 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan bayındır kılınması için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Dolayısıyla, Atatürk'ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek, onun kendi deyimiyle 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmakla' mümkün olacaktır.

Bugün bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele edecektir.

Bu inançla, vefatının yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler