SON DAKİKA

Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 93. yılı

18 Haziran 2018, Pazartesi - 07:55
YOZGAT (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 93. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, 15 Ekim 1924 tarihinin Yozgat ve Yozgatlılar için özel bir gün olduğunu belirterek, bu tarihte Yozgat halkının işgaller karşısında azmini, imanını ve umudunu yitirmeyen ve tüm dünyanın saygı duyduğu Ulu Önder Atatürk'ü karşıladığını söyledi.

O gün il genelinde yaşanan coşku ve heyecanın bugün de yaşandığını dile getiren Karslıoğlu, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ünlü süvarilerin harp meydanlarında kahramanca dövüşen Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar Bozok yaylasının çocukları var olun’ derken Bozoklu yiğitlerin Yozgatlıların mücadelesindeki gayreti ve sadakatini ilan etmiştir. Bozok yaylasının yiğit evlatları o gün de bugün de yarın da kahramanlık destanları yazmaya devam edecektir."

Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduktan sonra temsilen getirilen dev Türk bayrağı Vali Kemal Yurtnaç'a teslim edildi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi ve Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi bir gösteri sundu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Salih Karacabey, İl Jandarma Alay Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler