SON DAKİKA

Atletizm: Avrupa Takımlar 1. Lig Şampiyonası

25 Haziran 2017, Pazar - 21:31



ANKARA (AA) - Avrupa Takımlar 1. Lig Atletizm Şampiyonası’nı 4. sırada bitiren Türkiye, Süper Lig’e yükselemedi.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Finlandiya’nın Vaasa kentinde düzenlenen organizasyon, üçüncü günündeki yarışmalarla sona erdi.

Son güne 2. sırada başlayan Türkiye, ilk 3 sıradaki takımın Süper Lig’e çıktığı şampiyonayı, İsveç, Finlandiya ve İsviçre’nin ardından 4. sırada tamamladı. Son 3 sırada kalan Bulgaristan, Estonya ve Danimarka ise 2. Lig’e düştü.

İlk yedi yarışmada tek podyum çıkarabilen milli takım, Ramil Guliyev’in erkekler 200 metre, Emel Dereli’nin de kadınlar gülle atmayı kazanmasıyla ilk 3 için umutlandı. Fakat Aras Kaya’nın, erkekler 3000 metre su engellide 7. olması, yüksek ve uzun atlamada gelen düşük puanlar nedeniyle milliler, 4’üncülüğe geriledi.

Erkekler 3000 metrede Ali Kaya’nın 2’nci, kadınlar 1500 metrede Meryem Akdağ, kadınlar 5000 metrede Esma Aydemir ve erkekler 4×400 metre takımının 3’üncü olması da sonucu değiştirmedi.

Böylece 40 yarışma sonunda 305,5 puan toplayan İsviçre, 302 puanlı Türkiye’nin önünde Süper Lig biletini alan son takım oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, sonuca ilişkin "Çifte bayram yaşamak istiyorduk ama olmadı. Son ana kadar şansımızı sürdürdük. Son yarışı da kazandık ancak 3,5 puan farkla hedefimize ulaşamadık. Bu kadar emek verdikten sonra bu şekilde kaybedince insan elbette üzülüyor. Bazı dallarda normaldeki derecelerimizin altında kalmamız, gün sonundaki puanımızı etkiledi. Yine de burada büyük mücadele örneği gösteren atletlerimize ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler