SON DAKİKA

ATO geleneksel iftar programı

30 Haziran 2016, Perşembe - 08:44
ANKARA (AA) - Eski TBMM Başkanı ve Ankara Milletvekilli Cemil Çiçek, "Akıl yoksa ahlak yoktur. Ahlak yoksa adalet yoktur. Ahlak ve adalet yoksa o toplumda o zamanda o cemiyette hiçbir şey yoktur. İşte İslam dünyası böyle bir perişanlığı ve sıkıntıyı yaşıyor." dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından bir otelde iftar programı düzenlendi.

Programa, Çiçek, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreter Yardımcısı Tümgeneral Şenol Alparslan ile çok sayıda davetli katıldı.

Çiçek, yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısının ardından Türkiye olarak daha fazla birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi.

Bugün itibarıyla dünyanın en karışık 13 noktasından 11’inin Türkiye’nin etrafında olduğunu dile getiren Çiçek, "Onun için birbirimize daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor. Farklı düşüncelerimiz, farklı kanaatlerimiz, farklı dini yorumlarımız olabilir, benim doğru bulduğumu siz yanlış bulabilirsiniz ama bir konuda ittifak içerisinde olabilmemiz lazım. Bir ve beraber olamazsak büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Düşmanı caydırmanın, vekalet verenlerin hedeflerini ve emellerini boşa çıkarmanın yolu şu sofra etrafında nasıl beraber olduysak hayatın her alanında, her zamanında bu beraberliği sürdürmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Çiçek, Pakistanlı İslam düşünürü ve şairi Muhammed İkbal’ın "İslam dünyası aklını kaybetti, batı dünyası da vicdanını kaybetti" sözünün bugün yaşananlara cevap verdiğini belirterek, "İşte yaşadığımız dünya akılsızlarla vicdansızların ortalığı karıştırdığı bir dünyadır. Böyle bir ortamda biz ramazanı idrak ediyoruz. Değerli kardeşlerim bilmeniz gerekir ki akıl yoksa ahlak yoktur. Ahlak yoksa adalet yoktur. Ahlak ve adalet yoksa o toplumda, o zamanda ve o cemiyette hiçbir şey yoktur. İşte İslam dünyası böyle bir perişanlığı ve sıkıntıyı yaşıyor. Şu isim bu isim altında (bizim için hiç farketmiyor) bu kadar insanın kanını dökenlerin Müslüman olması mümkün değil. Hele bu cinayetler, bu vahşetler neyin adına işleniyorsa size bir şey diyemem ama benim inandığım din buna asla cevaz vermiyor. Bu dinin adı kesinlikle İslam değildir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye’nin rotası ı her şeye rağmen ekonomik ve sosyal gelişim"


ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de insanların birbirleriyle konuştukça, anlaştıkça, kaynaştıkça sevgilerin ve dostlukların çoğalıp ve yaygınlaşacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısın Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile ilişkileri normalleştirmek için çok önemli adımlar attığı bir süreçte yapıldığını dile getiren Bezci, şöyle devam etti:

"Yapılan bu saldırı gerçekten çok kalleşçedir. Ülkemiz kökü dışarıda terör olayları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor. İşte bu akşam aileleri aramızda bulunan kardeşlerimiz, vatan uğruna şehadet şerbeti içtiler. Biz onlara ölüler demiyoruz. Yüce Allah’ın buyurduğu onlar diridirler ancak arka arkaya meydana gelen bu hain saldırılarda kaybettiğimiz insanlar da canımızı çok acıtıyor. Şundan eminiz ki Türkiye büyük bir ülkedir ve tüm bu sorunlarla baş edecek güce sahiptir."

Hükümetin yaptığı çalışmaların Türkiye’nin rotasını her şeye rağmen ekonomik ve sosyal gelişmeden çevirmediğini gösterdiğine işaret eden Bezci, iş alemi olarak Türkiye’nin aydınlık geleceği için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.


Konuşmaların ardından Bezci, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin tuzakladıkları bombanın patlaması sonucu şubat ayında şehit olan Astsubay Doğukan Tazegül’ün (24) vasiyetini davetlilere okudu.

Tazegül vasiyetinde, "Bana bir şey olursa kimse üzülmesin. Benim burada neden olduğumu unutmayın. Allah yolunda cihad, vatan ve Türk milleti bütünlüğü içindir. Benim ve burada görevde bulunan herkesin amacı aynıdır. Bana nasip olursa eğer inşallah savaşırken olur da içim ve geride beni sevenlerin içi rahat olur... Benim Mustafa (Arslan) ağabeyime 350 lira borcum var, onu benim kendi kazandığım parayla kesinlikle ödeyin....Allah’ın hikmeti ve ben birisini çok sevdim kalbimde sadece onu düşünerek yaşadım ve öldüm. Bu durum anne, onu kendi kızın gibi sev ve şefkat göster..."ifadeleri yer aldı.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler