SON DAKİKA

Avustralya'da Müslüman motorculardan mültecilere destek

13 Şubat 2019, Çarşamba - 10:30
MELBOURNE (AA) - Avusturalya'da aralarında Türklerin de olduğu Müslüman motorcular, zor şartlar altında yaşayan mültecilerin durumuna dikkatleri çekmek ve 50 bin Avusturalya doları toplamak için Melbourne'den Sydney'e hareket etti.

İnsani yardım kuruluşu Islamic Relief Australia (IRAUS) ve Ali Davidson Motosiklet grubu üyeleri tarafından ortaklaşa organize edilen yardım kampanyasına katılan motorcular 6 günde 879 kilometre gidecek.

Motorcular, yol boyunca uğrayacakları kentlerde hedefledikleri parayı toplamak için kampanya yapacak.

Ekipte yer alan yardım gönüllüsü Salih Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 kişilik ekipteki motorculardan 5'inin Türk olduğunu söyledi.

Dünya üzerinde zor şartlar altında yaşayan mültecilerin durumuna dikkatleri çekerek maddi yardım toplamayı hedeflediklerini dile getiren Yiğit, "Islamic Relief Vakfı için 50 bin dolar toplamaya çalışıyoruz. İnşallah yetim kalanlar, ihtiyaçları olanlar, yemeksiz, evsiz yani zulüm altında yaşayan mültecilere yardım için para toplayacağız." dedi.

Yardım kampanyasını organize eden Islamic Relief Australia 1984'ten bu yana Avustralya Uluslararası Kalkınma Konseyinin üyesi olarak dünyanın farklı ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine insani yardımda bulunuyor.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler