SON DAKİKA

Avustralya’da Trump’ın Kudüs kararı protesto edildi

21 Ağustos 2018, Salı - 17:35
MELBOURNE (AA) – ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Avustralya’nın Melbourne kentinde protesto edildi.

Victoria Filistin Toplumu Derneği tarafından ‘‘Kudüs’ten Ellerini Çek’’ temasıyla düzenlenen gösteriye aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.


Melbourne Eyalet Kütüphanesi önünde toplanan göstericiler, ‘‘Özgür Kudüs, Özgür Filistin’’, ‘‘Trump utan’’, ‘‘Terörist İsrail’’, ‘‘Kudüs her zaman Filistin’indi, hep öyle olacak’’, ‘‘İsrail dışarı’’ sloganları attı.

Gösteriye katılanlardan Mehmet Balıkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD’nin aldığı kararla itibar kaybettiğini belirtti.

Filistinlilere yapılan zulme karşı çıkmak için gösteride yer aldığını aktaran Balıkel, ‘‘Filistin için Allah yardım etsin, küçük bir devlettir, fakir bir devlettir, onun için hepimiz arkasındayız.’’ dedi.

Filistin için dua ettiğini dile getiren Necmiye Kul da ‘‘Çok onurlandım, gururlandım buraya geldiğimden dolayı, Allah inşallah sesimizi duyurur.’’ ifadelerini kullandı.

Göstericilerden Cihan Kaya, Melbourne’da yaşayan Türklerin Filistin için yapılan her gösteriye destek verdiğini anlatarak, ‘‘Biz Türk halkı olarak Filistin için yine buradayız. İnşallah siyasi liderlerimiz de bizim gibi hareket eder.’’ diye konuştu.



Derya Çeliker, savaşların sona erip anlaşmazlıkların barış yolu ile çözülmesini istediklerini ancak ortaya çıkan sonuçlara göre barışın pek mümkün olmadığını gördükleri için gösteriye katıldığını belirterek, ‘‘Bir Müslüman olarak gurur duyuyorum kendimle, buradaki insanlarla. Bu, sadece milletler arası değil, sanki dinler arası bir savaş ve kavga.’’ dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında yaklaşık iki saat süren gösteri, az sayıdaki Trump destekçisinin karşı gösteride bulunmasına rağmen olaysız sona erdi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler