SON DAKİKA

Avusturya Genelkurmay Başkanı Makedonya’da

27 Haziran 2017, Salı - 16:28
ÜSKÜP (AA) - Avusturya Genelkurmay Başkanı Othmar Commenda, Makedonya Savunma Bakanı Radmila Şekerinska ile başkent Üsküp’te bir araya geldi.

Makedonya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Şekerinska’nın karşılıklı iş birliği, özellikle de sığınmacı krizi ile mücadelede Avusturya’nın desteğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.

Avrupa’yı etkisi altına alan sığınmacı krizinin bölgenin ve tüm kıtanın güvenliği için önemine dikkati çeken Şekerinska, savunma alanındaki iş birliğinin ilerletilmesi ve devam ettirilmesinin öneminin altını çizdi.

Şekerinska, Makedonya’nın gelişmiş ikili ve bölgesel iş birliği için net bir siyasi iradesinin bulunduğunu dile getirdi, bölgedeki istikrarın ortak iş birliğinden geçtiğini ifade etti.

Sığınmacı krizinin olumsuz etkisinin bölge ve Avrupa ülkelerinin iş birliği noktasında olumlu sonuçlar ortaya koyabileceğini dile getiren Avusturya Genelkurmay Başkanı Commenda, Avusturya ve Makedonya ordularının her zaman yakın iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Açıklamada, Commenda’nın, "Avusturya yerel seviyede gelişmiş kriz yönetimi sistemine sahip. Makedonya ile bu alanda bilgi ve deneyim alışverişine hazırız." ifadesini kullandığı belirtildi.

Commenda ve beraberindeki heyet yarın Makedonya Genelkurmay Başkanlığındaki heyetle bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede, Makedonya Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası barış misyonlarına katkısı ve sığınmacı krizi ile mücadeledeki rolü ele alınacak.

Ayrıca, Makedonya ve Avusturya Genelkurmay Başkanları ülkenin güneyindeki Makedonya-Yunanistan sınırını ziyaret edecekler.

Commenda’ya, başkent Üsküp’teki temasları kapsamında Makedonya Genelkurmay Başkanı Metodiya Veliçkovski ile Avusturya’nın Üsküp Büyükelçisi Renate Kobler eşlik etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler