SON DAKİKA

“Badmintonda devşirme sporcuya ihtiyaç yok“

24 Nisan 2017, Pazartesi - 03:20



YUNUS İÇEN - Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, badmintonda çok başarılı Türk sporcular olduğunu ve devşirme sporcu ihtiyaçlarının bulunmadığını söyledi.

Badminton Kadın Milli Takımı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 22-25 Şubat’ta gerçekleştirilecek olimpiyat puan turnuvası için hazırlıklarını Antalya’nın Kemer ilçesinde sürdürüyor.

Milli takımın çalışmalarını yerinde inceleyen federasyon başkanı Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de badmintonun 81 ilde faal olarak yapıldığını bildirdi.

Türkiye’de 20 bine yakın badminton antrenörü bulunduğunu ve en fazla teknik adama sahip ikinci federasyon olduklarını ifade eden Özmekik, lisanslı sporcu sayısının 75 bini geçtiğini, bu yıl yapacakları projeler sonrası bu sayıyı artırmak istediklerini kaydetti.




- "Devşirme sporcu ihtiyacı yok"




Londra’daki 2012 Olimpiyatları’na hazırlık aşamasında Çin’den iki sporcu getirdiklerine değinen Murat Özmekik, şöyle devam etti:

"Hatta vatandaşlık işlemlerine başlamıştık. Erkek sporcuya Recep, kadın sporcuya ise Emine ismi verilmişti. Devşirme sporcu oldukları için daha sonra tekrar Çin vatandaşlığına geçme şansları kalmıyordu. Bu sporcuların yüksek beklentilerinden dolayı bu işten vazgeçtik ve Türk sporculara yatırım yapmaya başladık. Tek ve çift kadınlarda devşirme sporcu ihtiyacımız yok. Çok başarılı sporcularımız var."

Özmekik, üniversiteye giden erkek sporcuların gelecek kaygısı nedeniyle badmintondan erken koptuklarını kaydederek, "Bunu engellersek, tek erkekler kategorisinde de devşirme sporcuya ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Önümüzdeki bir yıl içerisinde ihtimal dahilinde devşirme sporcu düşünülebilir ama ben Türk gençlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu ve böyle bir duruma ihtiyaç bulunmadığını düşünüyorum."




- Hedef, 2020 Tokyo Olimpiyatları




Federasyon olarak 2020’deki Tokyo Olimpiyatları’nda 3 kategoride kota alma hedefleri olduğunu anlatan Murat Özmekik, şöyle konuştu:

"Tek kadınlarda 2012 ve 2016 Olimpiyatlarında kota almıştık. Çift kadınlarda ise kota almaya çok yaklaşmıştık. Tek kadınlarda kota almak için oynayan sporcularımız aynı zamanda çift kadınlarda da mücadele ettiği için efor gerektiriyor, sporcularımızın sakatlık riskini artırıyor. Kemer’de olimpiyatlara hazırlık kampındayız. Kampta seçilen 4 sporcuyu, 22-25 Şubat tarihlerinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak olimpiyat puan turnuvasına göndereceğiz. 2020 Olimpiyatları sürecine tek ve çift kadınlarda başladık. Tek erkekler de 16-19 Şubat tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek Büyükler Türkiye Şampiyonası’nın ardından taslak kadromuzu oluşturacağız ve 2020 Olimpiyatları’na hazırlanmaya başlayacağız."




- Ankara’da yapılan olimpiyat merkezi




Ankara’da yapımı devam eden olimpiyat merkezinin 4 ay sonra faaliyete geçeceğini dile getiren federasyon başkanı Özmekik, tesisin yüzde 70’ini Ankara Büyükşehir Belediyesi, yüzde 30’unu ise Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığını kaydetti.

Badmintonda Türkiye’nin Avrupa’da ilk üç arasında olduğunu belirten Murat Özmekik, şunları aktardı:

"İlk sekiz içerisindeydik. 15 yaş çift kızlar kategorisinde Avrupa şampiyonu, 17 yaşta ise Avrupa ikincisi çıkardık. Dolayısıyla artık devşirme sporcudan değil, Türk sporcularla olimpiyatlara nasıl katılır ve derece elde edebiliriz diye konuşuyoruz. Mesela Neslihan Yiğit’i tek kadınlarda 2020 Olimpiyatları için hazırlıyoruz. Biz Neslihan’dan Avrupa ve Dünya Oyunlarında derece bekliyoruz. Kısacası biz badmintonda devşirme sporcu konusunu düşünmüyoruz."

Özmekik ayrıca, destek amacıyla bazı milli sporcularla maç yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler