SON DAKİKA

Bağımlılıkla Mücadele İletişim Çalıştayı tamamlandı

20 Ağustos 2018, Pazartesi - 15:00
ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığınca düzenlenen ve iki gün süren "Bağımlılıkla Mücadele İletişim Çalıştayı"nda sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı, alana ilişkin iletişim stratejileri geliştirildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından, bağımlılıkla mücadele kapsamında Türkiye'nin gelecek 5 yıllık politikasını belirlemek ve belirlenen politikaların uygulanmasını sağlamak amacıyla 2018-2023 eylem planlarının hazırlıkları çerçevesinde bir otelde düzenlenen çalıştaya, bilim insanları, akademisyenler, Bakanlık yetkilileri, kurum temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Çalıştayda, "Tütün bağımlılığı ile mücadele", "Uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele" ve "Teknoloji bağımlılığı ile mücadele" başlıklarında üç ayrı grup oluşturuldu. Bugün tamamlanan çalıştayda, sorunlar, çözüm önerileri ele alındı ve iletişim stratejileri geliştirildi.

Çalıştayın sonunda, oturum başkanları tarafından alana ilişkin hedef kitleye yönelik tespitler ve öneriler, kampanyalar, iletişim çalışmaları, mesaj geliştirilmesi, geliştirilecek içeriklerin test, son test geçerlilik ve uygunluk açısından bilim insanlarınca denetlenmiş ve onaylanmış olması, mücadele kapsamında kullanılacak araçların belirlenmesi, medyanın rolü gibi başlıkları içeren sunumlar yapıldı.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya, çalıştay sonunda yaptığı konuşmada, her üç gruptan önemli çıktılar elde edildiği, bunun çalışmalara çok fayda sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Ele alınan konuların önem taşıdığının altını çizen Akçakaya, Bakanlık olarak her bir konuda etkin çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler