SON DAKİKA

Bahadın Kültür Şenliği yapıldı

13 Kasım 2017, Pazartesi - 05:40
YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesi Bahadın Belediyesince düzenlenen 20. Uluslararası Bahadın Kültür Şenlikleri yapıldı.

Şenlik, Arif Baş Açık Hava Müzesi önünden Hacı Demirel Amfi Tiyatrosu’na kadar kortej yürüyüşüyle başladı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yürüyüş sonunda düzenlenen festival açılışında yaptığı konuşmada, milletin olmadığı bir yerde devletin de öneminin olmadığını söyledi.

Valilik olarak beldelerde, ilçelerde ve diğer yerlerde bu tür şenlikleri, festivalleri takip ettiklerini ifade eden Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızla birlik olmak adına, onların hissiyatlarını öğrenmek adına, bu şenlikleri çok önemsiyoruz. Bahadın’da olup da dışarı göçmüş insanların, burayı, memleketini, beldesini unutmaması, buraya sahip çıkması önemli bir değer. Bunu unuttuğumuz zaman, büyük şehirlerde kozmopolit bir hayat yaşıyoruz. Eğer buraya gençler geliyorsa baba toprağına, ata toprağına geliyorsa buranın bir değeri olacak, burası kalkınacak."

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan da 20 yıldır yapılan festivalin, birbirini uzun zamandır göremeyen insanları bir araya getirmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Etkinliği iki yıl önce uluslararası niteliğe kavuşturduklarını anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"Bahadınlı kardeşlerimiz yarım asırdan fazladır gurbet ellerde ekmek parası kazanıyorlar. Festivalimiz sayesinde bir araya gelerek hasret gideriyorlar. Çeşitli paneller, konferanslar, imza günleri, şiir ve söyleşilerimiz oldu. Bütün Yozgat’tan, çevre il ve ilçelerden, yurt genelinden, Almanya’dan, Hollanda’dan katılımcılarımız var. Bizleri onurlandırıyor. Uluslararası olmanın avantajlarını yaşıyoruz."

Şenliğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da gazetecilere yaptığı açıklamada, Bahadın’ın aydınlık, kültüre sanata kıymet veren paylaşımcı festivalini bir kez daha ziyaret etmekten onur duyduklarını söyledi.

Altıok, "Burada çağdaşlaşmanın nasıl yerleştiğini kültürün nesilden nesile aktarıldığını gördük hep birlikte katkı sunarak aydınlık bir Türkiye için atacağımız adımları değerlendirdik." dedi.

Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler