SON DAKİKA

Bahreyn’de petrol boru hattındaki patlama

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 11:05
RİYAD (AA) - Suudi Arabistan, "İran'ın yürüttüğünü" öne sürdüğü terör ve yıkıcı eylemleri kınayarak, Bahreyn'deki petrol boru hattında meydana gelen patlamanın ardından Manama yönetiminin yanında yer aldığını belirtti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, "Suudi Arabistan, patlamayı ve bölgenin güvenlik ve istikrarını sarsmak için İran'ın yürüttüğü terör eylemlerini kınıyor." ifadesi kullanıldı.

Haberde, Suudi Arabistan'ın, ülkenin güvenlik ve istikrarının yanı sıra vatandaşlarının ve bölgede ikamet edenlerin selametini bozan herkese karşı, kardeş Bahreyn'in yanında yer aldığı belirtildi.

Bahreyn'in başkent Manama'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Buri köyündeki petrol boru hattında cuma akşam saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle çıkan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınmıştı.

Bahreyn İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah Al Halife, patlamayı "tehlikeli bir terör eylemi" olarak nitelendirerek, ülkede son dönemde meydana gelen terör olaylarının İran'ın doğrudan yönlendirmesiyle gerçekleştiği tezini savunmuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler