SON DAKİKA

Bakan Tüfenkci MÜSİAD heyetini kabul etti

30 Kasım 2017, Perşembe - 01:40
ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Focus dergisine verdiği mülakata ilişkin, "Ülkemizi karalamak turizmciye fatura ödetmektir. Almanya’nın dolmuşuna binerek Türk milletine ne kadar yabancı olduğunu göstermektedir. Ülkemiz en az Almanya, Fransa kadar güvenlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Tüfenkci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kılıçdaroğlu’nun, Alman dergisi Focus’a verdiği röportajda, "Türkiye’de can ve mal güvenliğinin olmadığını söylediğini, Alman turistlere uyarıda bulunduğunu" belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ülkemizi karalamak turizmciye fatura ödetmektir. Türk ekonomisindeki iyileşme niye Kılıçdaroğlu’nu rahatsız ediyor ki Türk ekonomisine darbe vurmaya çalışıyor?

Kılıçdaroğlu Alman vatandaşlarına diyor ki ’Gelmeyin, Türkiye güvenli değil, huzurlu değil’. Peki bunun faturasını kim ödeyecek, turizmciler ödeyecek. Biz hükümet olarak turizmcilere 2016 yılı zor geçti diye hem borçlarını öteleme, yeniden yapılandırma, uçak charter seferleri ile destek verme, 9 ay çalışan işçilerin SSK giderlerini ödeme gibi çok ciddi teşvikler verdik. Niye, o insanlar ayakta dursun, bu ülkenin değerleri ucuza satılmasın diye. Ama adam bununla direkt turizmcileri hedef alıyor, güya aklı sıra oradan hükümeti vurmaya çalışıyor ama hükümetle direkt bir etkisi yok, vatandaşa etkisi var. Ülkemizi karalamak turizmciye fatura ödetmektir. Almanya’nın dolmuşuna binerek Türk milletine ne kadar yabancı olduğunu göstermektedir. Ülkemiz en az Almanya, Fransa kadar güvenlidir."

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, kabulde, yatırım ve imalat sanayinin teşvik edilmesi, KDV istisnası getirilmesi, gümrüklerde denetim ve işlemlerin tek elden yürütülmesi konularında talepte bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler